Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

diskusia o skolskych obedoch
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  

chcete poriadny obed?
ano
69%
 69%  [ 18 ]
nie(si ogrgen)
30%
 30%  [ 8 ]
Celkovo hlasov : 26

Autor Príspevok
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: utorok, 21. novembra 2006, 22:24    Téma: Re: stravovanie Odpovedať s citátom

vedúca školsk. jedálne napísal(a):
Škoda že kuchárky nemajú internet, lebo by určite narástli o dva metre. Sú vďačné za každé milé slovo.

Dal som si záležať, aby som pani kuchárkam dnes pochválil polievku, keď som si šiel vyzdvihnúť druhé jedlo. V tej chvíli som ešte netušil, aké lahodné budú aj roľnícke zemiaky. Radosť

vedúca školsk. jedálne napísal(a):
Škoda len, že si to takto nevedia niekedy oceniť aj deti, pre ktoré sme vlastne tu.

Nebral by som to osobne... Kritizovať všetkých a všetko okolo seba, samozrejme okrem seba, je typická mentalita dospievajúcich... Som posledný, kto by ju mohol kritizovať, keďže som bol v ich veku presne taký istý. (Aj keď vedľa na Horváthke, kde som chodil na gymnázium, rozhodne nevarili tak kvalitne ako u nás.)

Trochu mi však predsa len vŕta v hlave, ako je možné nadávať na jedlo, aj keby bolo neviemako fádne. Veď ak je jedlo „Boží dar“, tak nadávky na jedlo nie sú náhodou rúhanie? (Ale to už nech si každý zváži podľa vlastného svedomia.)

Ďakujem za vysvetlenie rozdielu medzi francúzskymi a roľníckymi zemiakmi. Na základe ingrediencií odteraz budem vždy dávať prednosť roľníckym. Asi práve syr bol dnes tým, čo ich tak zlahodňovalo. (Rád by som sa stal vegetariánom, ale zrejme by ma do roka museli pochovávať.)

Ešte k menu, pod ktorým ste zaslali do diskusného fóra svoje príspevky: „vedúca školskej jedálne“ sa žiaľ nášmu softvéru zdá pridlhé a tak vždy odsekne posledné E... Odporúčam používať radšej „vedúca školsk. jedálne“, čo síce tiež nie je pekné, ale aspoň to nie je odseknuté... Alebo používať akékoľvek kratšie meno, pričom „vedúca školskej jedálne“ sa dá nastaviť, aby sa zobrazovalo ako funkcia pod menom. (Má to tak nastavené napr. pani riaditeľka pri svojich príspevkoch.)

Nezaškodilo by teda založiť si vlastné konto v diskusnom fóre, môžeme to niekedy najlepšie osobne prekonzultovať. Verme, že náš školský pavilón B, kde sa nachádza aj jedáleň, už nebude musieť dlho čakať na zavedenie internetu. Potom môžeme rozbehnúť aj vlastnú webstránku školskej jedálne, kde bude jedálny lístok, oznamy, možnosť elektronického odhlasovania obedov atď.

Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: streda, 22. novembra 2006, 14:22    Téma: Odpovedať s citátom

Práve mi dnes náhodou bol doručený email s komunistickými relikviami, takže pozývam vás na malú prechádzku múzeom...

Komunisticky_jedalny_listok.jpg
 Komentár:
Ako vidno, naša školská jedáleň ani príliš nezvýšila ceny oproti dobe komunizmu! Ceny v hoteli Imperial kalkulovala súdružka Slivková.
 Veľkosť:  42.65 KB
 Stiahnuté:  309-krát

Komunisticky_jedalny_listok.jpg

Komunisticke_grapefruity.jpg
 Komentár:
... a ešte v tej reklame zabudli dodať: 490 kôstok v jednom kubánskom grapefruite alebo pomaranči.
 Veľkosť:  27.33 KB
 Stiahnuté:  246-krát

Komunisticke_grapefruity.jpg

Komunisticka_reklama.jpg
 Komentár:
Zobnete si aj dnes troška z bravčovej hlavy?
 Veľkosť:  169.72 KB
 Stiahnuté:  274-krát

Komunisticka_reklama.jpg

Nas_byvaly_vodca.jpg
 Komentár:
Nerušímyj!
 Veľkosť:  53.23 KB
 Stiahnuté:  211-krát

Nas_byvaly_vodca.jpg

Komunisticka_pocitacova_hra.jpg
 Komentár:
Na tomto ruskom počítači sa dala hrať až jedna rôzna počítačová hra.
 Veľkosť:  16.59 KB
 Stiahnuté:  255-krát

Komunisticka_pocitacova_hra.jpg

Slub_komunistickych_iskier.jpg
 Komentár:
Tento sľub museli hovoriť všetky menšie deti na slovenských základných školách pred rokom 1989, ak nechceli byť učiteľom podozrivé. Väčšie deti museli hovoriť sľub pionierov ("Vždy pripravený!"), mládež sľub zväzákov.
 Veľkosť:  18.09 KB
 Stiahnuté:  273-krát

Slub_komunistickych_iskier.jpg

Komunisticka_zakladna_skola.jpg
 Komentár:
Tu sa deti v slovenskej základnej škole pripravujú na útok amerických imperialistov a diabolského prezidenta Reagana na mierumilovné ČSSR. Dodnes tú smradľavú gumu cítim na nose...
 Veľkosť:  20.67 KB
 Stiahnuté:  280-krát

Komunisticka_zakladna_skola.jpg

Slovensko / Slovakia

Upravil(a) Admin – streda, 22. novembra 2006, 16:02 (celkovo 2-krát opravený text)
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 19. 9. 2006
Príspevkov: 360
Reputácia: 400
Hlasovania: 4

PríspevokZaslané: streda, 22. novembra 2006, 15:24    Téma: Odpovedať s citátom

Rehot Rehot Rehot
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Miki
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 18. 5. 2006
Príspevkov: 553

Reputácia: 350.1
Hlasovania: 2

PríspevokZaslané: streda, 22. novembra 2006, 19:08    Téma: Odpovedať s citátom

Váľam sa od smiechu Váľam sa od smiechu

Slub iskier je najlepsi.
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 19. 9. 2006
Príspevkov: 360
Reputácia: 400
Hlasovania: 4

PríspevokZaslané: piatok, 24. novembra 2006, 15:14    Téma: Odpovedať s citátom

Admin....... to kde si vyhrabal Otázka
Rehot
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: piatok, 24. novembra 2006, 15:57    Téma: Odpovedať s citátom

To je práve tá (ne)výhoda adminovania, že medzi, bez preháňaňia, stovkami spamov/vírusov, ktoré sú nám každý deň doručované na školský server, sa občas pritrafí aj niečo zábavné...
Slovensko / Slovakia
Návrat hore
prievidza
exulant(ka) fóra
exulant(ka) fóra

Na fóre od: 13. 11. 2006
Príspevkov: 26
Reputácia: 55.1

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 10:41    Téma: Odpovedať s citátom

budem sa drzat hesla nieco konci a nieco zacina. ja som skoncil a zase zacnem. do skolskej jedalne nechodim uz 6 rokov. Úsmev , kritizovat dokazem aj sam seba. keby ste sa na to spitaly mojich znamich tak by ste vedely. pan Avenarius pocuva dobru hudbu. bol som nepritomny lebo mi zrusily net. ja sa neurazil. a mimochodom najlepsia hudba co poznam je PINK FLOYD. pan Admin skoncite toto tema, uz narobilo dost zlej krvi.
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 11:29    Téma: Odpovedať s citátom

prievidza napísal(a):
skoncite toto tema

Skončí sa sama od seba, ak sem už nikto nič nepošle. Ale myslím, že v priebehu diskusie zazneli zaujímavé argumenty, tak hádam bola na niečo užitočná.

(Najväčší gól je, že už 6 rokov nechodíš do našej jedálne – presne toľko rokov tam chodím ja – a kritizoval si ju. Cool Mimochodom tento týždeň bol každý jeden deň bez výnimky lahodný obed, špeciálne som si to všímal, keďže tu prebiehala táto diskusia.)

A zhodou náhod keď práve pozriem na svoj počítač do vedľajšieho okna, tam taký zoznam ako Communication Breakdown, Since I've Been Loving You, Black Dog atď. atď... hm, hm... skoro také kvalitné ako piatkový vyprážaný syr v našej jedálni. Žmurk

Slovensko / Slovakia
Návrat hore
prievidza
exulant(ka) fóra
exulant(ka) fóra

Na fóre od: 13. 11. 2006
Príspevkov: 26
Reputácia: 55.1

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 12:41    Téma: Odpovedať s citátom

http://www.ledzeppelin.com kazdy sme original a co ja s tym. nieco konci a nieco zacina-napisal polsky genius Andrzej Sapkovsky. Bol som na Deep Purple v inchebe a stalo to 1090sk. za Led Zeppelin by som dal aj svoju basgitaru a 5000sk.
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 16:48    Téma: Odpovedať s citátom

prievidza napísal(a):
polsky genius Andrzej Sapkovsky

Vďaka za zaujímavý tip na čítanie Zvolanie Musím s hanbou povedať, že doteraz mi meno tohto autora bolo neznáme. Ale našťastie mi pomohla Wikipédia, keď som si meno opravil podľa poľského pravopisu na Andrzej Sapkowski: česká verzia / anglická verzia.

Keďže sa vyhýbam prekladom, pokúsim sa prečítať si niečo od Andrzeja Sapkowského priamo v poľskom origináli. Už teraz čítam v poľštine jednu detektívku (klasiku pána Tragáčika), ale zatiaľ mi trvá jedna strana aj 10-15 minút, takže bude treba zvýšiť tempo.

(Nikdy som sa neučil po poľsky, ale kúpil som si v Krakowe poľsko-poľský slovník. Keď nejakému poľskému slovu nerozumiem, prečítam si jeho definíciu v poľštine a snažím sa z toho celého vysomáriť. Žmurk )

Slovensko / Slovakia
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 122
Reputácia: 644.1
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 23:37    Téma: Radio Paradise Odpovedať s citátom

prievidza napísal(a):
http://www.ledzeppelin.com

Práve v týchto minútach hrá Radio Paradise Good Times, Bad Times od Led Zeppelin.

Tú internetovú rozhlasovú stanicu možno len odporučiť, lebo takú na Slovensku nemáme. V našich rádiách totiž nepracujú diskdžokeji (takí zrejme už na Slovensku vymreli), ale automatickí roboti komentujúci počítačovo zostavené playlisty. Zato Bill Goldsmith je naozajstný diskdžokej. Vždy, keď trochu môžem, pošlem Rádiu Paradise ako výraz vďaky 10 dolárov.

Jedinou nevýhodou Rádia Paradise je, že sa sústreďuje prevažne na interpretov z anglicky hovoriacich krajín. Ale keďže ide o kalifornské rádio, dá sa im to odpustiť.

U slovenských rozhlasových staníc je podľa mňa neospravedlniteľné, že hrajú celý deň dokola len anglicky a slovensky spievané piesne. (A občas zopár českých, aby sa nepovedalo.) Zvyšok sveta akoby neexistoval. Fuj. Pardon Hnev

Je to ako za bývalého komunistického režimu, keď v kinách mohli dávať len ruské filmy. Teraz ideme od mantinela k mantinelu, čiže v rádiách skoro všetka populárna hudba je len v angličtine. Je to na Tyčka

Upravil(a) Alexander Avenarius – nedeľa, 26. novembra 2006, 23:51 (celkovo 2-krát opravený text)
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 26. novembra 2006, 23:44    Téma: Odpovedať s citátom

Haha, a ešte jedna zaujímavosť k Rádiu Paradise: poslucháči tam môžu hodnotiť jednotlivé pesničky od 1 do 10 bodov.

Keď sa pozriete na poslucháčsku hitparádu Rádia Paradise (je to posledné tretie poradie dole na stránke), tak uvidíte, že na prvých priečkach poslucháčskej hitparády sa už celé roky svorne držia esá ako Ludwig van Beethoven, Beatles, Pink Floyd, Jimi Hendrix a Johann Sebastian Bach.
Rehot Radosť Rehot

A to napriek tomu, že Rádio Paradise hrá aj najnovšiu hudbu z najnovších albumov. Ale klasika je zrejme klasika Zvolanie

Miki
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

PríspevokZaslané: utorok, 28. novembra 2006, 18:30    Téma: Odpovedať s citátom

Ale anglicke a americke pesnicky su najlepsie. Slovenska a ceska hudba stoji za nic.
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

PríspevokZaslané: utorok, 28. novembra 2006, 18:55    Téma: Odpovedať s citátom

Miki napísal(a):
Ale anglicke a americke pesnicky su najlepsie.

Kvantitatívne možno, ale rozhodne nie v pomere 95 percent ku 5 percentám zvyšku sveta, ako sa nám to snažia nahovoriť naše sfašizované rozhlasové stanice.

Ešte by ma zaujímalo, podľa čoho to chceš objektívne posúdiť, keď nemáš žiadnu šancu počúvať hudbu z iných krajín.

Veď hudba z iných krajín sveta je v našich médiách tabu.

Lenivým pseudo-diskdžokejom to vyhovuje, takže hrajú od rána do večera tie isté anglicky spievané odrhovačky, ktorých poradie im vygeneruje počítač.

Za celý deň ani náznak niečoho prekvapujúceho, nového. Fuj.

Miki napísal(a):
Slovenska a ceska hudba stoji za nic.

Nezmysel. Úsmev Existujú z posledných desaťročí desiatky slovenských a českých interpretov populárnej hudby špičkovej kvality, ktorí v ničom nezaostávajú za anglickými a americkými interpretmi a v mnohom ich prekonávajú.

Zo slovenských interpretov v poslednom čase vyčnieva Peha. Ale máme aj nefalšovaných klasikov najvyšších kvalít (Žbirka, Müller, Varga, Prúdy...), dokonca aj mŕtvych klasikov (Ursíny), takže slovenská populárna hudba sa nemá za čo hanbiť. Radosť

Ale to isté určite platí aj o poľskej, francúzskej alebo holandskej hudbe, lenže tú máme v našich médiách zakázané počúvať. Hnev

Toto je téma o školskej jedálni Otázka OK, aj včera v pondelok a dnes v utorok boli skvelé obedy, hlavne polievky: včera famózny rassolnik a dnes brokolicová. Slnko

Miki
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

PríspevokZaslané: utorok, 28. novembra 2006, 19:08    Téma: Odpovedať s citátom

Slovensku hudbu fakt nemusim. Ale suhlasim, ze vobec nehraju francuzske pesnicky, ktore su dost dobre. Vlastne hraju, zle len dve tie iste stale dokola.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Ďalšia
Strana 4 z 11

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit