|
Spojená škola sv. Vincenta de Paul (Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
|
| Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému |
| Autor |
Príspevok |
Mimi502 hosť fóra
|
Zaslané: utorok, 26. septembra 2006, 15:40 Téma: 8-ročné gymnázium |
|
|
Dobry den,
som matka stvrtaka, rada by som chcela vediet o moznosti uchadzania sa umiestnenia na 8 rocne gymnazium.
1. Na co je zamerane? /na jazyky, fyziku....
2. Podmienky na prijimacie pohovory
3. Je nutnost vediet jazyk, alebo sa da zacat od nuly. Resp. ktory jazyk budete mat.
Vdaka za info na email: rimini@centrum.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mária Švantnerová riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006 Príspevkov: 133
Reputácia: 630.6   Hlasovania: 1
|
Zaslané: streda, 27. septembra 2006, 15:03 Téma: |
|
|
Dobrý deň,
rada by som odpovedala na Vašu otázku ohľadom osemročného gymnázia:
- bude zamerané na jazyky, anglický jazyk sa budú študenti učiť povinne a od sekundy si budú voliť z nemčiny a španielčiny jeden jazyk
- podmienky prijatia zverejníme do 20. marca 2007 na našej webovej stránke 8g.vdp.sk
- nie je nutné, aby žiak vedel jazyk
_________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sapáková hosť fóra
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 12:48 Téma: |
|
|
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či dieťa nastupuje na 8-ročné gymnázium po dokončení 4. alebo 5. ročníka ZŠ. Som matka štvrtáka a chcela by som ho prihlásiť na Vaše gymnázium.
Ďakujem, Sapáková |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006 Príspevkov: 760 Bydlisko: Bachova 4 Reputácia: 1251.5   Hlasovania: 9
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 13:01 Téma: |
|
|
Na osemročné gymnázium sa nastupuje po ukončení 1. stupňa ZŠ, čiže po ukončení 4. ročníka ZŠ. Vekovo by to teda bolo práve pre Vášho syna.
Štúdium trvá osem rokov, teda tí, ktorí študujú na osemročnom gymnáziu, maturujú (osemnásťroční) o rok skôr ako žiaci, ktorí absolvujú deväťročnú ZŠ a štvorročné gymnázium. _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
hosť fóra
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 21:09 Téma: |
|
|
| Len by ma zaujimalo kam chce skola natrepat tie triedy ked tu bude aj osemrocne gymnazium...Ved uz teraz je malo ucebni a co potom? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006 Príspevkov: 760 Bydlisko: Bachova 4 Reputácia: 1251.5   Hlasovania: 9
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 21:19 Téma: |
|
|
Nepribudnú nové triedy, ale zredukuje sa terajší rozsah deväťročnej základnej školy. Budeme mať menšiu deväťročnú základnú školu, ale zato aj osemročné gymnázium.
Už sme o tom viackrát písali v susedných témach, napríklad v týchto dvoch: Príhovor k otvoreniu školského roka, Osemročné alebo šesťročné gymnázium?. _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Upravil(a) Admin – pondelok, 13. novembra 2006, 22:22 (1 raz opravený text) |
|
| Návrat hore |
|
 |
hosť fóra
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 21:52 Téma: |
|
|
| Ja ze sa bude robit nejaka nadstavba, lebo aj taky navrh som uz pocul, ale ani na to neviem kde by skola nabrala peniaze...Konieckoncov to je uz problem vedenia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vladimír Iľjič Lenárt hosť fóra
|
Zaslané: pondelok, 13. novembra 2006, 22:15 Téma: |
|
|
Keď sa pozrieš po Európe, zistíš, že osemročné alebo deväťročné základné školy existujú iba v krajinách, kde vládli po 2. svetovej vojne komunisti. (A už zase sme pri politickej téme, keď už teda máme tento týždeň v piatok prázdniny k výročiu oslobodenia od vlády komunistov.)
V západnej Európe, v USA, takisto na Slovensku pred 2. svetovou vojnou bývali vždy len osemročné gymnáziá...
Komunistická ideológia hlásala, že všetci sú si rovní. V praxi to znamenalo, že všetci boli zglajchšaltovaní.
Kto vytŕčal z radu, napríklad nadmernou inteligenciou, sám si bol na vine. Spievala o tom tesne pred pádom komunizmu aj skupina Bez ladu a skladu v hite Píšte všetci modrým perom.
Za vlády komunistov bolo najlepšie byť priemerný, šedivo priemerný a nenápadný. Dav šedivých a priemerných ľudí sa totiž najlepšie ovláda a manipuluje. A poslušne pochoduje na prvého mája, mávajúc zástavkami na papalášov naskladaných na červených tribúnach.
Čiže držať spolu deti, ktoré nemajú záujem o učenie, s deťmi, ktoré by sa dokázali učiť aj rýchlejším tempom, celých deväť rokov základnej školy, to bolo súčasťou stratégie komunistov, ako všetkých ľudí urobiť rovnakými.
Len žiadne individuality, prosím!
Veď komunistický štát bol štátom robotníkov a roľníkov, tí mali byť vzor pre všetkých ostatných.
Truľkovia intelektuáli mali pre komunistov iba podradnú úlohu: podporovať komunistický štát, aby sa v ňom dobre žilo predovšetkým robotníkom a roľníkom.
Takže potenciálnych intelektuálov bolo treba dobre prigniaviť najlepšie už v ranom detstve, bolo treba pribrzdiť ich rozvoj, aby sa ich inteligencia náhodou nerozvinula príliš prudko
... Lebo prudko inteligentný človek by ľahko mohol dospieť k názoru, že vládnuca vrstva je čvarga.
Zavrime teda všetky deti spolu na deväť rokov do jednej školskej triedy, bez ohľadu na to, aké sú ich individuálne danosti!
...
Čuduje sa ešte niekto, že v západnej Európe aj inde v civilizovaných krajinách deväťročné a osemročné základné školy neexistujú? |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslané: utorok, 14. novembra 2006, 16:38 Téma: |
|
|
| Anonymous napísal(a): | | Ja ze sa bude robit nejaka nadstavba, lebo aj taky navrh som uz pocul, ale ani na to neviem kde by skola nabrala peniaze...Konieckoncov to je uz problem vedenia... |
Ani to nie je vylúčené, že niekedy pribudne aj nadstavba.
Keď sme uvažovali o druhej telocvični, nemali sme ani korunu... len sme vedeli, že je potrebné niečo urobiť, aby sa aspoň čiastočne vyriešili priestorové problémy... a vidíš, podarilo sa a dokonca za veľmi krátky čas. Verili sme...
Boh povie a stane sa... Poslal nám ľudí, ktorí pomohli. Ale aj my sme museli niečo urobiť, nielen čakať so založenými rukami a bedákať, že nemáme peniaze... Písali sme projekty, pomohli rodičia, miestná správa, sponzori zo zahraničia aj naši podnikatelia.
Neuvažovali sme tak, ako to teraz čítam- neviem, kde budú triedy, keď už teraz je škola preplnená... jednoducho sme hľadali riešenia.
A kde nabrať peniaze? Aj ty môžeš prispieť svojou troškou- teraz je zber papiera, napríklad... máš vo svojom okolí niekoho, kto by vedel pomôcť škole, aj keď len dobrou radou? Pošli ho... a pohne sa všetko dopredu, nie je dobré, keď len bedákate, napríklad nad tým, že sa nemôžem obliekať tak, ako by som chcel... niekto sa napríklad chváli tým, že rozbije tabuľu, lebo "mal nervy" a vôbec si pritom neuvedomí, že peniaze vynaložené na jej opravu mohli byť použité niekde inde. Nie je to veľká suma, ale celý život sa naozaj skladá z maličkostí... aj z takých, že neničíte to, čo by vám malo slúžiť. Že sa tešíte z toho, že môžete byť v spoločnosti svojich spolužiakov, že je vám s nimi dobre. Že namiesto toho, že posudzujete svojich spolužiakov a učiteľov, mohli by ste zobrať do ruky učebnicu a čítať si ju... aby vás naozaj tešilo byť vo svojej škole.
Posielam ti anjela, aby ti našepkal, čo je v danom momente správne urobiť, aby ti dal dar rozlišovania dobra a zla, lebo každý deň máš šancu vybrať si. Vybrať si medzi dobrom a zlom.
A o to prosím každý deň aj ja. _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lobelka hosť fóra
|
Zaslané: štvrtok, 4. januára 2007, 12:11 Téma: Ako je to s nabozenstvom? |
|
|
| Rada by som sa opytala, ako je to s prijimanim deti z ateistickych rodin na Vase osemrocne gymnazium. Dakujem za odpoved. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslané: štvrtok, 4. januára 2007, 12:44 Téma: Re: Ako je to s nabozenstvom? |
|
|
| Lobelka napísal(a): | | Rada by som sa opytala, ako je to s prijimanim deti z ateistickych rodin na Vase osemrocne gymnazium. Dakujem za odpoved. |
Ak sa rodičia, ktorí sú ateisti, rozhodnú, že chcú dať dieťa na cirkevnú školu, tak týmto krokom niečo sledujú... to však vedia len oni, prečo to tak chcú urobiť. Možno je to preto, že žiaci našej školy sa umiestňujú na popredných miestach rôznych olympiád... nemajú problém študovať na zvolenej strednej škole, lebo sú na prijímacie pohovory veľmi dobre pripravení... A možno je to preto, že okrem dobrých vedomostí sa snažíme našich žiakov a študentov aj vychovávať a to aj v kresťanskom duchu, aby to neboli len vedomosti, ktoré si po skončení štúdia budú odnášať do života. Nie vždy sa nám to darí, ale snažíme sa...
Keď sa rozhodnete zapísať svoje dieťa na našu školu - je to možné, u nás študujú aj takí študenti - tak len za predpokladu, že súhlasite s jej programom, kresťanským zameraním a učebnými plánmi, ktorými sa škola riadi.
Prajem Vám pekný deň. _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
Majlo virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006 Príspevkov: 624 Bydlisko: Under the bridge Reputácia: 387   Hlasovania: 3
|
Zaslané: štvrtok, 4. januára 2007, 18:27 Téma: |
|
|
| Admin napísal(a): | | Nepribudnú nové triedy, ale zredukuje sa terajší rozsah deväťročnej základnej školy. Budeme mať menšiu deväťročnú základnú školu, |
zdravim,
kedze mam zaujem o tento stvorrocny gympel, tak by som sa rad opytal, ci sa kvoli tomu osemrocnemu gymnaziu nezredukuju triedy aj na tom stvorrocnom....  _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: štvrtok, 4. januára 2007, 18:34 Téma: |
|
|
Nezredukujú. _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Majlo virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006 Príspevkov: 624 Bydlisko: Under the bridge Reputácia: 387   Hlasovania: 3
|
Zaslané: štvrtok, 4. januára 2007, 19:00 Téma: |
|
|
| Admin napísal(a): | | Nezredukujú. | jo.... ....vdaka _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslané: sobota, 6. januára 2007, 11:48 Téma: |
|
|
| Majlo napísal(a): | | Admin napísal(a): | | Nezredukujú. | jo.... ....vdaka |
A možno aj áno... podľa toho koľko uchádzačov sa bude hlásiť na osemročné gymnázium, budeme regulovať počet tried na osemročnej a štvorročnej forme štúdia. _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžeš tu založiť novú tému Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky Nemôžeš v tomto fóre hlasovať Môžeš zasielať prílohy Môžeš sťahovať prílohy
|
|