Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Abd - ru - Shin - Vo Svetle Pravdy
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Viera
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Láskožrút
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Na fóre od: 27. 9. 2006
Príspevkov: 8

Reputácia: 64.7

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 15:42    Téma: Re: Ešte niečo Odpovedať s citátom

BaPhomet napísal(a):
Je štastie otázka materiálneho zabezpečenia či náboženstva?

Ani jedno, ani druhé.

Šťastie závisí od rozdielu medzi tým, čo človek má, a tým, čo človek chce mať.

Čím nižšie má človek nároky, tým ľahšie nájde šťastie.

Čím vyššie má človek nároky, tým ťažšie nájde šťastie.

Ako znie stará filozofická múdrosť: "Keď som nespokojný s tým, čo mám, môžem to vyriešiť iba dvoma spôsobmi: buď si zoženiem to, čo nemám, alebo znížim svoje nároky." Žmurk

Filozofi dávajú prednosť druhému riešeniu. 99,9% ľudí dáva prednosť prvému riešeniu: dostávajú sa do začarovaného kruhu zháňania stále nových a nových vecí, ktoré im vraj "chýbajú", celý svoj život strávia v neuróze, zhone a nespokojnosti.

Ľudia žijúci na káhirskom smetisku sú šťastnejší ako ľudia žijúci v civilizovaných západných mestách preto, lebo majú nižšie požiadavky na šťastie. Veľmi jednoduché vysvetlenie.

Ľudia v západnej civilizácii sú rozmaznaní, majú prehnané predstavy o tom, čo im údajne prinesie šťastie a spokojnosť. Preto sú väčšinou takí nespokojní a zneurotizovaní a stále sa na všetko sťažujú.

Veď Slovensko z objektívneho hľadiska patrí medzi najbohatšie krajiny sveta (už len v porovnaní napríklad s Bulharskom, Moldavskom...). Ale aj tak je väčšina ľudí na Slovensku nespokojná.

A prečo sú najšťastnejší veriaci ľudia? Pretože ten, kto naozaj verí, znížil svoje osobné nároky na nulu.

Plne pochopiť vieru a božiu lásku = pochopiť, že celý život je iba služba iným ľuďom. "Kto nájde svoj život, ten ho stratí - ale ten, kto ho pre iných stratí, ten ho nájde," povedal Ježiš.

Tento Ježišov výrok znamená: "Keď niečo chceš, vždy ti to bude chýbať. Ale keď sa niečoho vzdáš pre dobro iných ľudí, zrazu ti to často automaticky spadne do lona aj bez toho, žeby si to bol chcel."

Čiže skutočne veriaci človek neočakáva pre seba od života vôbec nič. Očakáva od života iba to, že ho bude môcť využiť na slúženie iným (na stále väčšie a väčšie zjednocovanie sa so všetkým, čo je živé).

Lenže život je huncút. On aj takým ľuďom, ktorí pre seba nič od života nechcú, nepožadujú ani od neho nič neočakávajú, každý deň prináša rôzne príjemné prekvapenia.

Bežný človek vo svojom večnom zhone za tým, čo všetko mu údajne chýba, uháňa a potkýna sa životom, akoby bol slepý, nestihne si všimnúť pekné veci naokolo...

Veriaci človek, ktorý pre seba nič nepožaduje, má naopak všetky zmysly otvorené a nič mu neunikne. Do extázy ho dokáže dostať už len taká hlúposť, ak je náhodou práve pekné počasie. (Bežný človek si počasie nestihne všimnúť, pretože práve niečo zháňa a termíny sú nemilosrdné.)

K tvojim vývodom o zásade Nastav druhé líco, Baphomet, iba poviem, že si myslím, že si túto zásadu nepochopil. Vo svojom príspevku si ju nepodal tak, ako ju vníma kresťan.

Treba vždy vychádzať z definície zmyslu života. Viem, že ti už bude liezť na nervy, že to tu stále verklíkujem... Ale naozaj okolo tejto jednej jedinej zásady sa točí celý ľudský život... práve na jej dodržiavaní či nedodržiavaní všetko záleží... a práve preto, že sa dajú láska a zmysel života definovať v jedinej krátkej vete, môžu ich pochopiť aj najmenej inteligentní ľudia...

Takže ešte raz definícia zmyslu života: stále viac a viac sa zjednocovať so všetkým, čo je živé. V spojení s Ježišovou zásadou Nastav druhé líce to znamená, Baphomet, že nastaviť druhé líce máš iba vtedy, keď to, že tak urobíš, prispeje k tomu, že sa budeš stále viac a viac zjednocovať so všetkým, čo je živé.

Ak by to k tomu, naopak, neprispelo, ale skôr by ti nastavenie druhého líca znemožnilo aj v budúcnosti sa stále viac a viac zjednocovať so všetkým, čo je živé - vtedy je plne oprávnená sebaobrana, prípadne zneškodnenie útočníka.

Rozlíšiť, kedy sú sebaobrana či zneškodnenie útočníka oprávnené a kedy nie sú, už je na svedomí každého jednotlivca. Neexistujú na to učebnicové poučky, ktoré by sa schematicky dali použiť na jednotlivé prípady... Pri každom jednotlivom prípade sa každý z nás musí znova a znova spytovať svojho vlastného svedomia, aby sme zistili, ako máme postupovať.
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 20:20    Téma: Odpoveď ! Odpovedať s citátom

Prajem vám všetkým príjemný dobrý večer. Veľmi ma mrzí, že sa tieto dva večery nemôžem zapájať do vašej plodnej diskusie, ale počas nocí pracujem. Sú to iba tieto dva večery, takže, v pondelok sa s vami už vidím. Práve teraz som znovu u mojej priateľky, pretože idem o chvíľu do práce. Nemôžem vám odpísať odtiaľto, pretože chcem napísať veľmi dlhý príspevok a tu mi naňho nevystačí čas. Prajem vám všetkým príjemný zvyšok večera. Cez deň som nemal čas sem prísť, pretože mám povinnosti. Pozdravujem BaPhometa a Láskožrúta. Skutočne si požierač lásky. Rehot Rehot Rehot
kleo
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Príspevkov: 12
Reputácia: 66.1

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 21:12    Téma: Odpovedať s citátom

ahojte vsetci...

no juraj - skywalker bol u mna a uz odisiel do prace na nocnu. Trochu ho luujem, ale on to zvladne... ked ja pojdem rano do skoly, on skonci a pojde domov spat....do kostolika pojde urcite v utorok takze som vyhala.. Radosť Radosť

no BaPhomet takto ti poviem som rada, ze moje ospravedlnenie prijmas, a sama ti neviem povedt ze preco som klamala.... mala som len jeden zamer, dostat skywalkera do kostola a nech tam chodi pravidelne kazdu nedelu.... zatial sa mi velmi nedari, ale nevzdavam sa, a dufam ze coskoro to tak aj bude a dude tam chodit pravidelne

teraz uz musim koncit, idem sa chystat do skoly a na prax do kramarov takze mam co robit... zatial vam vsetkym zelam penky vecer majte sa Úsmev Úsmev Úsmev
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
polovodic
hosť fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 1. októbra 2006, 23:58    Téma: Odpovedať s citátom

kleo napísal(a):
sama ti neviem povedt ze preco som klamala.... mala som len jeden zamer, dostat skywalkera do kostola

vzdy lepsie, pre webstranky cirkevnej skoly, ze si ho chcela dostat do kostola a nie do postele. Rehot Rehot Rehot
Návrat hore
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: pondelok, 2. októbra 2006, 1:19    Téma: :)) Odpovedať s citátom

Príjemný dobrý večer ! Renatka práve teraz spí a vstáva dosť skoro, pretože ide na prax na Kramáre, chudera, bude vstávať o piatej hodine ráno. Ja som dnes mal byť na nočnej na brigáde. Aj som tam bol, ale vrátil som sa naspäť domov, z osobných dôvodov, nebudem ich tu rozpitvávať Rehot

Do toho kostola v utorok skutočne pôjdem, pretože sa koná ako už vždy stretnutie birmovancov, čiže, znovu sa ich budeme snažiť pripravovať prijať dary Ducha Svätého Rehot Takže, áno, Renatka vyhrala, pretože do kostola sa jej podarilo ma dostať. Rehot

Keďže chcem milú Renatku potešiť, tak sa budem snažiť chodiť do toho kostola pravidelnejšie. Radosť

A teraz, hor sa do písania príspevku !

Príjemnú dobrú noc !

Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: pondelok, 2. októbra 2006, 2:07    Téma: Láska a odpovede rôznym uživateľom fóra ! Odpovedať s citátom

Reakcia k Láskožrútovmu príspevku :

Láskožrút napísal(a):
Ľudia, ktorí našli božskú lásku, sú šťastnejší ako tí ľudia, ktorí ju nenašli. Čiže vládne spravodlivosť.

Chcem podotknúť, že nemusí byť zanovito pravdou to, že ľudia, ktorí našli božskú lásku, sú jednoznačne šťastnejší ako tí, ktorí ju ešte nenašli. Niekto božskú lásku nepotrebuje. Iba z pohľadu Kresťana je tento fakt dôkazom najväčšieho mysliteľného šťastia, pretože zmyslom života Kresťana je milovať, čiže, stále viac a viac sa zjednocovať so všetkým živým. Ja som tvrdil, že existuje veľmi veľa ľudí, ktorí nepovažujú za najväčšie mysliteľné šťastie božskú lásku, sú upriamení na iné, hmatateľné veci alebo hmotné statky. Alebo jednoducho nepovažujú božskú lásku za šťastie, sú zameraní na čiastkové lásky. Áno, je jasné, že každý človek môže túto božskú lásku nájsť, pre mnohých je to však obtiažna úloha, pretože si neuvedomujú, že božskú lásku nájdu len a len vtedy, ak budú schopní milovať bez rozdielu. Áno, spravodlivosť spočíva v tom, že každý človek má slobodnú voľbu rozhodnúť sa, že či sa podujme na túto cestu božskej lásky.

Láskožrút napísal(a):
Nie každý človek má (momentálne, zatiaľ) ochotu otvoriť srdce božskej láske, ale dar božskej lásky majú všetci ľudia rovnaký.

Áno, aj z mojej strany to bolo tak myslené, ibaže som sa nesprávne vyjadril v tom zmysle, že som napísal, že nie každý má ten dar toto svoje srdce otvoriť Bohu a uvedomiť si, že šťastie spočíva v jednoduchosti a v úprimnej radosti pomoci druhým. Samozrejme, že aj najväčší hriešnik má stále šancu sa stať najväčším svätcom, aj Adolf Hitler si kľudne mohol zaslúžiť "pobyt" vo večnom živote v radosti, pokiaľ na sklonku svojho života skutočne úprimne oľutoval svoje hriechy.

Láskožrút napísal(a):
Keď bude každý človek dbať na to, aby on sám svojím životom a správaním bol žiarivý príklad božskej lásky - to je ten najlepší, bezslovný návod aj pre všetkých ostatných ľudí.

Súhlasím s Tebou. Keď Kresťan vidí iného Kresťana, ktorý je skutočne žiarivým príkladom božskej lásky, snaží sa byť takým ako on, ctí si tú schopnosť toho človeka, ktorý svoj život obetúva Bohu a aj sa zamýšľa nad svojím konaním. Nie vždy je však každý jeden človek podnecovaný k vykonávaniu takej istej božskej lásky takýmto vzorovým človekom, a to je tá škoda. Ale uznávam, že inšpirátor dobrého skutku má skutočne v sebe výnimočný magnet.

Lenže, chcem sa Ťa teraz spýtať jednu otázku :

Miluješ Boha ? Aj ty totiž tvrdíš, že nájsť božskú lásku sa dá len vtedy, keď človek pochopí, že zmyslom života je stále viac a viac sa zjednocovať so všetkým živým, v tom Ti dám za pravdu, pretože takisto s týmto názorom súhlasím, lenže, ja chcem vedieť ako má človek začať milovať Boha ? Milovať ho tak ako svojich vlastných rodičov. Miluješ ho ? Alebo si mu iba nesmierne vrúcne vďačný za to všetko, čo pre Teba na tejto zemi pripravil ? Za to, že Ti umožnil žiť večným životom ? Za to, že Ti dovolil mať krásne zdravé deti a milú manželku ? Ja chcem vedieť, že či ho skutočne nefalšovane miluješ ako svoju rodinu ? Pretože toto je to, čo ja chcem, ale zatiaľ to nedokážem, a nedokážu to úplne haldy ľudí. Plač

Láskožrút napísal(a):
Nesúhlasím s tebou. Povedať, že vysvetlenie dobra a zla, že božské zákony platia iba niekedy a iba pre niektorých ľudí, je to isté, ako povedať, že prírodné zákony platia iba dočasne, občas si dajú prestávku, zemská príťažlivosť raz funguje, raz nefunguje...

Ja som netvrdil, že božské zákony nie sú večné, nemenné a trvalé. V tom s Tebou plne súhlasím, lenže, znovu sa zameriavaš len na človeka, ktorý už túto božskú lásku našiel, v tom si obmedzený, pochop, že je veľmi málo ľudí, ktorí konajú v mene božskej lásky. Ja som si dovolil tvrdiť, že táto praktika vďačnosti za každé utrpenie sa nedá uplatniť vždy, pretože vždy to závisí od typu človeka a od faktu, že či tento človek žije alebo nežije v božskej láske. Ja absolútne chápem, že pre ľudí, ktorí už božskú lásku našli, je tento zákon platný. Ale častokrát napíšeš iba krásne vety, ktoré nie sú v skutočnosti VŽDY pravdou, vieš poskytnúť nejaké konkrétne životné situácie, ktoré máš skutočne overené, kde človek, ktorý zažíval istý čas samé utrpenia, sa mu dostavilo nevídane množstvo "odplaty" za toto utrpenie vo forme blaha ? Ale nechcem počuť biblické podobenstvá, ale reálnu tvár dvadsiateho a dvadsiatehoprvého storočia.
Ale aký má človek osoh alebo pôžitok z toho, keď je preňho dôkazom božskej lásky neustále utrpenie iných ľudí ? Poprosil by som Ťa, aby si sa mi pokúsil vysvetliť, že v čom spočíva ten zmysel toho, že všetko je pre mňa dôkazom božskej lásky, aj nesmierne utrpenie alebo smrť. Akým dôkazom božskej lásky je to, keď niekto nesmierne trpí a je pritom nevinný ? Príklad : Niekto mi zavraždí moju mamu, budem Bohu vďačný za to, že ju vrah zavraždil a budem to brať ako dôkaz nesmiernej božskej lásky, že sa táto udalosť stala ?

Láskožrút napísal(a):
Preto práve deti dokážu tak intenzívne precítiť a vrátiť lásku.

Plne s Tebou súhlasím, detskosť poskytuje ľuďom spoľahlivý most pre vzostup do svetlých výšin a umožňuje dozrievanie a zdokonaľovanie ľudského ducha. A teraz niektoré citácie od Abd-ru-shin-a :

citát:
Duch musí byť detský, lebo je a vždy zostane diaťaťom stvorenia, aj keď dosiahol plnej zrelosti. Treba mať na pamäti, že vôľa a čin sú v duchovných úrovniach jedno, ale v hmotných úrovniach sú oddelené druhom hmoty. Nadradenosť rozumu, človeka vzdialila od detskosti, pretože ju nemohol "pochopiť" takou, akou v skutočnosti je. Detskosť je prejavom vnútornej čistoty alebo znamením, že sa taký človek oddal čistote, že jej slúži.

Láskožrút napísal(a):
Naopak, čím je niekto inteligentnejší, tým hlbšie môže pochopiť všetky rozmery božskej lásky a dokáže byť o to lepším, strhujúcejším vzorom aj pre iných ľudí, aby aj oni pochopili božskú lásku.

Plne s Tebou súhlasím, práve tu sa uplatňuje inteligencia, v snahe pochopiť všetky rozmery spôsobov konania, inteligencia nám poskytuje náhľad, ako sa zachovať v rôznych situáciách, ako sa postaviť k problému, ako prekonať prekážky. Mozog, ktorý je skutočne zosúladený so srdcom, je vzorová kombinácia príkladného myslenia i cítenia. Čiže, plne s Tebou súhlasím.

Mojou snahou, samozrejme, nie je presvedčiť Ťa o tom, že sa mýlíš, v mnohom s Tebou súhlasím a myslím si, že sa skutočne snažíš podávať ľudom pomocnú ruku v čomkoľvek. Vážim si Ťa, i keď Ťa nepoznám osobne. Vážim si Tvoje názory a Tvoj prejav. Prijal by si prosím moju prosbu o stretnutie s Tebou ? Samozrejme, pokiaľ Ti to Tvoj drahocenný čas umožní. Rád by som niekedy s Tebou totiž diskutoval a taktiež by som sa rád podelil o moje pocity s Tebou, čo sa týka niektorých citlivých tém o Bohu.

Zatiaľ Ti prajem príjemný dobrý deň !

Reakcia k BaPhometovmu príspevku :

Áno, BaPhomet, našťastie tu skutočne išlo o preklep, alebo žeby ma Renatka posielala priamo do horúcich pekiel ? Rehot Ani sa jej nečudujem, popri tom, čo všetko o mne vie Rehot Vyplazený jazyk Rehot Cool

BaPhomet napísal(a):
Preto si myslím, že kresťanstvo je náboženstvo pre masy - prostých a trpiacich ľudí-otrokov v Antickej metropole a nie pre jednotlivca ktorý sa spolieha na seba, je pyšný a nechce sa uspokojiť s málom.

BaPhomet zrejme naráža na to, že Kresťanstvo je náboženstvo pre prostých, slabých ľudí, ktorí potrebujú svojho Boha k tomu, aby sa mali ku komu upierať vo svojich útrapách, alebo kvôli tomu, aby mali nejaký zmysel života. Môžem si však dovoliť tvrdiť, že ľudia preto veria v Boha, pretože idea celého tohto náboženstva spočíva v tom, že Boh je nekonečne milosrdný a že im vždy odpustí ich hriechy a že takisto sú vďační za to, že Boh ich tak veľmi nesmierne miluje. Je však veľmi veľa Kresťanov, ktorí žijú podľa božích zákonov len preto, aby mohli žiť večným posmrtným životom ale v skutočnosti Boha nemilujú.

BaPhomet, Renka sa Ti už odhalila a ospravedlnila, čiže, už v tom máš jasno, ale ešte stále sa neospravedlnila mne !!! Hnev Hnev Hnev Takže, ja čakám Kleo Rehot Ale nie, robím si srandu Úsmev Cmuk Úsmev

Reakcia k príspevku Williama Hviezdoslava :

Do kostola by som po nočnej službe ísť nezvládal, okrem toho, pracoval som až do 06:25, takže som domov išiel skutočne zmorený ! Nechápem Šok Plač

Reakcia k Láskožrútovmu príspevku :

Láskožrút napísal(a):
Plne pochopiť vieru a božiu lásku = pochopiť, že celý život je iba služba iným ľuďom.

Áno, k životu neodmysliteľne patrí služba iným ľudom, veď v tom spočíva pochopenie podstaty božskej lásky, lenže, človek sa nemusí obetovať až tak naplno pomoci ostatným ako napríklad Matka Terézia, áno, je to výnimočná vlastnosť, ale človek žije aj pre to, aby aj on trochu pocítil svoje vlastné šťastie, ale asi chápem, že takíto ľudia nachádzajú blaho a šťastie práve v pocite pomoci iným a keďže aj znížili svoje nároky v živote na minimum, darí sa im to. Ale človeka nenasýti neustála obeta iným, niekedy človek musí dopriať aj samému sebe, keď sa už teda obetúva pre iných.

Myslím si, že aj človek, ktorý nie je Kresťan, ale ktorý žije poctivým svedomitým životom, pomáha ostatným, dokáže vnímať také krásne veci ako je počasie alebo akúkoľvek inú maličkosť. Narážam tým na to, že človek nemusí spoznať božskú lásku, aby vedel žiť skromným, krásnym bezhriešnym životom, veľa ľudí má v sebe prirodzený pud ku konaniu dobra. Je to len iná forma uvedomenia si, že konanie dobra zahrieva dušu.

Reakcia k polovodičovi :

Čo ty vieš, že či ma náhodou Renka nechce dosťať do postele ? Úsmev Alebo možno sa jej to už dávno podarilo, no nie Renatka ?
Srandujem Rehot Radosť Radosť Radosť Radosť Radosť

Idem spinkať, prajem vám príjemnú dobrú noc ! A zajtra vám prajem veľa dobrých známok v škole Rehot A Renka, dúfam, že Ťa pridelia aj s Mirkou na neurológiu Rehot

Radosť Vyplazený jazyk Rehot Úsmev Cool Smiech Žmurk Radosť Vyplazený jazyk Rehot Úsmev Cool Smiech

kleo
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Príspevkov: 12
Reputácia: 66.1

PríspevokZaslané: pondelok, 2. októbra 2006, 21:55    Téma: Odpovedať s citátom

ahojte vsetci Úsmev

no juraj skywalker co ty vies ci ta neposielam do pekla... Úsmev ale nie to urcite nie ! no a to, co o tebe viem uf mala som co robit aby som bola okej a nezblaznila sa z toho Rehot ale prekonala som to nastastie

a samozrejme juraj aj tebe sa ospravedlnujem ale ty si to vlastne vedel vsak ma poznas Rehot

no juraj ani ty sam nevies ci ta skutocne nechcem do postele Rehot Rehot Rehot a pochybujem ze sa to stale nebolo kedy a ani nebude!

pochybujem ze skoncim s mirkou na neurologii pretoze nas zavru do blazinca Rehot

a juraj tesim sa ze pojdes do kostola ani nevies aku velku radost si mi spravil....dakujem ti!!! Radosť Radosť Radosť Radosť este ti juraj zelam aby sa ti tvoje osobne problemi kvoli ktorym si musel odist z brigady urovnali a bolo vsetko okej drzim palce Úsmev

dobre musim sa rozlucit bo som dneska vstavala o 4 a zajtra vstavam o 5 aj ked sa mi nechce ale tesim sa na prax jupiiiiii vsetko dobre vam vsetkym zelam a hlavne skywalkrovi a BaPhometovi
Návrat hore
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: pondelok, 2. októbra 2006, 22:58    Téma: Odpoveď Renke ! Odpovedať s citátom

Vitaj Renka ! Asi pred dvadsiatimi minútami som prišiel domov. Akonáhle som prišiel domov, našiel som mamu, už tradične, ako číta anglickú knihu v spálni. Keď som cestoval od Teba električkou domov, rozprával som sa s ňou po anglicky a keď som prišiel domov, okamžite ma upozornila na jeden veľmi významný gramatický zákon v Angličtine Rehot Ale bola to iba banalita Rehot Zároveň mi aj oznámila, že už bola so psom večer vonku, čiže, táto povinnosť zo mňa opadla, takže som bol nesmierne rád, že zvyšok večera môžem bezstarostne stráviť pri počítači Rehot

Hahaha ! Ty a mňa dosťať do postele ? Myslím, že do toho blázinca vás skutočne zavrú, pretože nabudúce odmietneš na praxi vykonávať takú činnost, akú si vykonávala dnes Rehot

Áno, pôjdem do kostola a už som zavolal aj Zuzku, ktorá tam minulý utorok nemohla prísť, pretože ešte mala školu, aj zajtra má školu, trvá jej do pol siedmej, ale okolo siedmej hodiny by tam mala prísť a kochať sa pohľadom na mladých birmovancov, ktorí už netrpezlivo budú dychtiť po prijatí Kristovho slova. Úsmev

Ďakujem Ti pekne za to, že mi praješ, aby sa mi moje problémy vyriešili, snáď sa to urovná a všetko bude v poriadku, i keď tá cesta, po ktorej sa musíme vydať, aby sme to dotiahli do víťazného konca, bude ťažká.

Dobre si spravila, že si išla spať, mala by si sa vyspať. Zajtra Ťa čaká perný deň, ale som rád, že nemusíš ísť zajtra naspäť po praxi do školy, to Ťa snáď potešilo, keď si sa to dnes dozvedela.

PRAJEM VÁM VŠETKÝM PRÍJEMNÝ DOBRÝ VEČER !!!

Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: utorok, 3. októbra 2006, 12:25    Téma: Re: Láska a odpovede rôznym uživateľom fóra ! Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
obetovať až tak naplno pomoci ostatným ako napríklad Matka Terézia, áno, je to výnimočná vlastnosť, ale človek žije aj pre to, aby aj on trochu pocítil svoje vlastné šťastie,

Milý Skywalker, pozorne sledujem vašu diskusiu na túto tému a som prekvapená, ako odborne viete rozprávať o viere, o šťastí, o tom, čo je spravodlivé, čo nespravodlivé...páči sa mi to a obdivujem vás všetkých, ktorí sa k tejto problematike vyjadrujete.

Priznám sa, nevedela by som takto s vami debatovať a vysvetľovať jednotlivé pojmy.

Ja sa radšej snažím pomáhať v praktickom živote, kde sa dá a keď sa to dá, neviem "teoretizovať", ale nezazlievam vám alebo lepšie povedané nehnevám sa na vás, ak to tak robíte.

Viem, že už mám väčšiu časť života na tejto zemi za sebou a v priebehu rokov som si uvedomila

- a bolo to tiež aj Božie riadenie, ktoré ma k tomuto uvedomeniu priviedlo-

že moje šťastie- našťastie- nie je postavené na mojej dokonalosti, neomylnosti,obetavosti a neviem ešte akej...sti,

ale na Božej láske a milosrdenstve.

Trvalo mi dlho, kým sa mi otvorili oči a uši a kým som začala aspoň trochu vidieť a počuť...

Trvalo mi veľmi dlho, kým som si uvedomila, ža ja sama nič nezmôžem, ak nemám na to, čo chcem urobiť, Božie požehnanie.

Naozaj sa mi potvrdilo, že Boh povie a... stane sa.

Že rozhodujúci je úmysel.

A ešte je niečo veľmi dôležité, nemudrovať nad tým, prečo ten trpí a iný má dostatok... Boh vie, prečo to tak je.
A ja sa v príhodný čas všetko dozviem.

Mojou úlohou je slúžiť tomu človeku, ktorý je práve teraz pri mne.
Nič iné nie je pre mňa v tomto momente dôležité.

Prajem ti pekný jesenný deň.

don
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Na fóre od: 25. 9. 2006
Príspevkov: 2

Reputácia: 63.5

PríspevokZaslané: piatok, 6. októbra 2006, 9:27    Téma: Odpovedať s citátom

stale plati pravidlo:

Je jednoducha zlozitost a zlozita jednoduchost.

Chcem sa tymto pridat k pani riaditelke. Lebo je velmi jednoducha, lahka cesta rozpravat sa zlozito o tom, co je to laska, co je to viera, ci treba chodit do kostola .. . . .
A je velmi velmi tazke jednoducho verit, milovat a sluzit svojim bliznym kazdy Bozi den.

Je lahke vykladat o tom, ze ucit sa je narocne, ze treba na to pripravu, kupovat si pera a pomocky na to aby bol ten spravny start na ucenie sa.
A je velmi tazke si kazdy den vybrat kratky cas na proste ucenie sa.

To iste plati aj o modlidbe, mozme sa zlozito filozoficky bavit o tom, ako mame byt nastaveny, naladeny, v akej polohe, pozicii, na akom mieste sa mame modlit. A to bude urcite lahsia cesta ako keby sme kazdy den si vyhradili co i len 10 minut na zastavenie sa a porozpravanie sa s Bohom.

A taktiez je srandovne ako sa vieme rozpravat o pomahani si, o tom ako treba sluzit inym a popri tom prehliadame potreby nasich bliznych.

Nechcem znehodnotit tuto diskusiu, vlastne aj ja sem prispievam preto lebo je to pohodlnejsie. A preto koncim a idem nieco spravne urobit.
Návrat hore
Láskožrút
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra

Príspevkov: 8

Reputácia: 64.7

PríspevokZaslané: piatok, 6. októbra 2006, 10:18    Téma: Odpovedať s citátom

Aj verejné filozofovanie môže byť forma pomoci blížnym. A veľká. Možno úplne najväčšia pomoc.

To preto, lebo keď sú raz filozofické myšlienky zachytené v spoľahlivom, odolnom médiu (napríklad v knihe, alebo dnes dúfajme už aj na internete), môžu byť tieto myšlienky a toto filozofovanie užitočné ešte stovky, ba tisíce rokov po okamihu, kedy prvý raz zazneli.

Stačí hádam jediný príklad: Biblia. Je plná filozofických úvah.

Je čas na priamu praktickú pomoc blížnym, ale je čas aj na filozofovanie. Nehovorme, že jedno je dôležitejšie než druhé. Obidvoje môže byť rovnako dôležité.

Vďaka knihám a ešte viac vďaka internetu môže byť filozofovanie formou pomoci blížnym v nezávislosti nielen od času, ale aj od priestoru. Ak hneď teraz sem do diskusného fóra napíšeš nejakú inšpirujúcu myšlienku, už o 5 minút neskôr môže byť táto myšlienka veľmi užitočná pre niekoho v Austrálii alebo na Aljaške. O 5 minút alebo o 500 rokov.

Vďaka tomu dostáva filozofovanie Boží rozmer - veď Boh je takisto mimo času a priestoru, je na nich nezávislý, netýkajú sa ho. To iba potvrdzuje môj už vyššie raz spomenutý názor, že Múdrosť je jedným zo synonymov Boha.

Kto sa teda oddáva skutočnému filozofovaniu, Múdrosti, oddáva sa tým Bohu Zvolanie Nemala by sa takáto záľuba kritizovať, skôr pochváliť. Samozrejme, ani táto záľuba by nemala ísť nadmerne na úkor priamej, praktickej pomoci blížnym, ktorých máme okolo seba.

Chcem sa ospravedlniť Skywalkerovi, že v týchto dňoch nemám čas chodiť na fórum a nestihol som ešte zodpovedať jeho otázky, ani dnes nemám čas, možno večer.
Návrat hore
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: pondelok, 16. októbra 2006, 10:48    Téma: Odpovedať s citátom

Príjemný dobrý deň. Ospravedlňujem sa všetkým za moju dlhú neprítomnosť na tomto fóre, mal som toho v poslednom období veľa a ešte k tomu prispeli aj nejaké osobné problémy Žmurk

Ako sa všetci máte ? Pozdravujem Láskožrúta a dúfam, že sa mu podarilo "vyžrať" plno lásky Rehot Prijímam, samozrejme, jeho ospravedlnenie voči jeho neprítomnosti na tomto fóre. Ja sám som bol teraz na tom takisto.
Mimo to, že som písal blog, som vytváral aj niektoré lekcie Angličtiny pre mojich priateľov, ktorým sa veľmi nedarí tá Angličtina učiť, ale chcú byť pripravení na maturitu, takže musím spraviť, čo sa dá.

Neskôr sa ešte ozvem, majte sa krásne.

prievidza
exulant(ka) fóra
exulant(ka) fóra

Na fóre od: 13. 11. 2006
Príspevkov: 26
Reputácia: 55.1

PríspevokZaslané: utorok, 14. novembra 2006, 19:03    Téma: Odpovedať s citátom

skywalker uchop svoj mec a nacpi si ho do zadnice. kebys radsej sa staral o ine veci . a neodburaval si svoje nedostatky v intimnych partiach timto sposobom. Zvolanie Otázka Plač Cool Otrasné Študent Študent
rohlik
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Príspevkov: 93

Reputácia: 224.2
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 15. novembra 2006, 22:34    Téma: Odpovedať s citátom

Milý kamarát, toto si prehnal!!! Myslíš, že si ho zhodil?!
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Viera Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku Predošlá  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit