Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Správa o projekte za marec 2006 (od Malin Söderberg)

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Come together:generation siX (ABC Network) – 2005/6
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: nedeľa, 28. máj 2006, 22:32    Téma: Správa o projekte za marec 2006 (od Malin Söderberg) Odpovedať s citátom

Pravidlá pre mobilitu študentov v EÚ

Opis projektu (idea, motivácia, obsah)

Študenti sa venujú skúmaniu rôznych oblastí, ktoré by sa mohli stať prekážkami pri plnom uplatnení mobility vo vzdelávaní a mohli by odradiť možných záujemcov o štúdium vysokej školy v zahraničí. Veríme, že našej projektovej skupine sa pomocou prípadových štúdií aj všeobecnejšie zameraného výskumu podarí prezentovať, aká je realita štúdia na VŠ v zahraničí. Naše zistenia predstavíme širokému obecenstvu na medzinárodnej konferencii v Linzi a študenti navrhnú svoje vlastné riešenia problémov, ktoré musia prekonávať mladí ľudia, keď sa rozhodnú ísť študovať na VŠ do zahraničia.

Aby študenti mohli problematiku vnímať v širšom kontexte, spojilo sa pri práci na tomto projekte až päť škôl z piatich rôznych krajín:
Ich spoločné úsilie vyústi vo filme, ktorý zhrnie základné otázky súvisiace s mobilitou študentov. Film bude základným stavebným materiálom nášho workshopu, ktorý budú v Linzi moderovať študenti zo všetkých piatich krajín.

Cieľ projektu

V dnešnej dobe globalizácie sa pre krajiny i miestne spoločenstvá stáva kľúčovou schopnosť vedieť sa vysporiadať s kultúrnymi rozdielmi. Podľa predstáv Európskej únie, ale aj podľa chápania piatich škôl spojených v našej projektovej skupine, mobilita vo vzdelávaní je skvelým nástrojom pri snahe dosiahnuť potrebnú harmóniu. Vďaka práci na tejto téme sa študenti zoznámia s možnosťami na medzinárodnej úrovni, ktoré sa pred nimi otvoria v čase po maturitách, keď sa každý z nich vydá za splnením svojho vysneného cieľa.

Účasť na projekte (príprava samotného projektu aj samotná konferencia mládeže) tiež zvýši vnímavosť študentov voči systému fungovania demokracie v európskych krajinách a v Európskej únii. Pripraví tým študentov na budúcnosť – na ich rolu aktívnych občanov globálnej spoločnosti.

Priebeh projektu (kto, čo, kedy, ako)

Projekt bol prvý raz načrtnutý na stretnutí [ABC Networku] vo Viedni v decembri 2005. Zástupcovia učiteľov a študentov, ktorí sa zúčastnili na stretnutí, sa potom vrátili do svojich škôl, aby presnejšie vymedzili tému vhodnú pre každú školu a daný región.

Prvé dva mesiace druhého polroka šk. roka 2005/6 sme venovali vyhľadávaniu a zberu údajov. Maďarská i švédska škola pozvali na svoju pôdu prednášajúcich z miestnych univerzít, ktorí sa so študentmi porozprávali na tému mobilita vo všeobecnosti (napríklad štipendiá pre zahraničných študentov, bolonský proces [pozri aj stránky EÚ]). Zameranie jednotlivých škôl sa líši: kým niektoré školy sa rozhodli pracovať s prípadovými štúdiami, iné sa snažili zhrnúť všeobecné informácie o pravidlách, ktorými sa na papieri aj v každodennom živote musí riadiť každý mladý človek, ktorý sa rozhodne študovať na VŠ v zahraničí.

Po ukončení zberu informácií mali v marci študenti plné ruky práce s analýzou zistených údajov, tvorbou výsledných produktov svojej práce a začiatkom produkcie spoločného filmu. Do filmu budú zaradené interview s vysokoškolskými študentmi, ktorí sa podelia o svoje názory a praktické skúsenosti s mobilitou a štúdiom v zahraničí. Koncom marca budú filmové príspevky dodané jednotlivými školami z 5-ich štátov skombinované a do konečnej podoby filmu ich uvedú študenti švédskeho gymnázia ITgymnasiet i Skövde. Organizáciu samotných workshopov potom študenti prediskutujú pomocou emailovej diskusnej skupiny, ktorú pre projekt dala k dispozícii slovenská škola.

Malin Söderberg (ITgymnasiet i Skövde, koordinátorka projektovej skupiny)
31. marca 2006

TlačiareňStiahnite si verziu pre tlač tejto správy
Prečítajte si iné jazykové verzie tejto správy /
Read other language versions of this report:

Veľká Británia EnglishHolandsko DutchMaďarsko HungarianPoľsko PolishŠvédsko Swedish

Pôvodný dátum príspevku – streda, 12. apríla 2006, 10:42

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Come together:generation siX (ABC Network) – 2005/6 Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006