Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Genius Logicus – súťaž pre žiakov základných škôl

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Upútavky
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
rVdP
robot fóra


Na fóre od: 24. 7. 2006
Príspevkov: 179
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 283.9
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 13. septembra 2006, 21:08    Téma: Genius Logicus – súťaž pre žiakov základných škôl Odpovedať s citátom

Vážený pán riaditeľ / riaditeľka,

radi by sme Vás týmto oslovili ponukou na zapojenie sa do jedinečnej medzinárodnej súťaže GENIUS LOGICUS, ktorú po veľkom úspechu na Slovensku (pod názvom Mladý génius sa do nej zapojilo niekoľko tisíc žiakov zo základných a stredných škôl) realizujeme tiež v Českej republike, Poľsku a Maďarsku. Ide o súťaž v riešení logických úloh, v ktorej majú žiaci / študenti možnosť zlepšiť svoje logické schopnosti a navzájom si zmerať sily. Úlohy sa jednoznačne líšia od matematických a sú navrhnuté tak, aby súťažiaci prostredníctvom vlastného uvažovania a postupných krokov našli ich riešenie.

Veľkou výhodou tohto projektu je, že sa žiaci /študenti na súťaž nemusia nijak pripravovať, pretože úlohy sú koncipované tak, aby precvičili najmä prirodzený intelekt žiakov a kombinačné schopnosti, ktoré sa im zídu hlavne v matematike, fyzike a mnohých iných vyučovacích predmetoch ako ten najlepší základ pre správne riešenie problémov.

Logika od čias antiky patrila k základným filozofickým disciplínám. V súčasnosti je na školách dosť podceňovaná a je považovaná len za akúsi mladšiu chudobnú dcéru matematiky. Pritom schopnosť logicky uvažovať znamená uvažovať racionálne, striktne na základe úsudku a argumentov. Táto schopnosť je pre budúci život absolventov nenahraditeľná ako v profesionálnom, tak aj v osobnom živote. Naša súťaž si kladie za cieľ precvičovať a zdokonaľovať logické myslenie, pričom si súťažiaci môžu zmerať sily na celoštátnej a medzinárodnej úrovni! Ako jediná súťaž ponúkame vyhodnotenie súťažiacich nielen v rámci školy a štátu ale aj všetkých zapojených krajín. Pritom neporovnávame krajiny, ale iba konkrétnych súťažiacich.

Na podporu záujmu o súťaž ponúkame až 125 výhercom v piatich vekových kategóriách finančné výhry v celkovej výške 100 tisíc Sk. Tým by sme chceli zaujať i takých žiakov / študentov, ktorí sa do klasických súťaží a olympiád nezapájajú. Úspechy žiakov budeme v maximálnej možnej miere medializovať.

Najlepší súťažiaci, ktorí sa umiestnia v SÚŤAŽNEJ časti vo svojej kategórii v rámci krajiny na prvom mieste, postupujú na medzinárodné majstrovstvá a môžu bojovať o lukratívne finančné výhry. Ostatní výhercovia získavajú nižšie finančné výhry alebo medzinárodné a národné certifikáty v závislosti od umiestnenia.

Na znak našej vďaky za prácu a pomoc pri organizovaní súťaže ponúkame koordinátorom symbolickú finančnú odmenu, ktorej výška závisí od počtu prihlásených súťažiacich na danej škole. Taktiež vyhodnotíme v rámci štátu ale i medzinárodne aj samotné školy, v ktorých sa zapojilo aspoň 10 žiakov, oddelene v kategóriách študentov a oddelene v kategóriách žiakov. Teda budú sa vyhodnocovať zvlášť študenti (spolu obe kategórie) v rámci jednej školy a zvlášť žiaci (spolu 3 kategórie) s tým, že sa budú brať do úvahy iba výsledky desiatich najlepšie umiestnených súťažiacich v takto zlúčených kategóriách bez ohľadu na celkový maximálny počet zapojených účastníkov z danej školy. Avšak zapojením čím väčšieho počtu účastníkov sa zväčšuje pravdepodobnosť lepšieho bodového umiestnenia jednotlivých súťažiacich v prvej desiatke na škole a tým pádom aj lepšieho celkového bodového umiestnenia školy. O čo širší bude výber súťažiacich, o to väčšia je šanca na úspech školy! Najlepším tridsiatim školám v každej krajine udelíme medzinárodný certifikát podľa ich umiestnenia! Školy s menším počtom zapojených žiakov ako 10, buď v kategóriách študentov alebo kategóriách žiakov, nebudú v rámci škôl hodnotené. Školám, z ktorých sa prihlásilo najviac žiakov, zašleme extra darčeky v podobe zábavných hlavolamov. Vysokou účasťou žiakov, úspechom školy a získaním medzinárodného certifikátu získa škola prestíž a možnosť týmto argumentovať pri získavaní nových žiakov.

Odborným garantom pri tvorbe a posudzovaní úloh je dosiaľ Slovenský zväz hádankárov a krížovkárov (SZHaK), Vydavateľstvo KIRA Brno a niektorí vedeckí pracovníci matematických a fyzikálnych katedier vysokých škôl. Po dobu realizácie projektu budeme jednať o spolupráci tiež s ich partnerskými organizáciami vo Vašej krajne.

Touto cestou by sme Vás chceli láskavo požiadať, aby ste v prípade záujmu o účasť v súťaži čím skôr určili koordinátora alebo koordinátorov súťaže pre Vašu školu a odovzdali mu priložené podklady. Taktiež prosíme koordinátorov, aby komunikovali so žiakmi osobne, pretože zo skúseností vieme, že oznámenia vyvesené na školských nástenkách alebo vyhlásené v školskom rozhlase sa nestretli s takou odozvou, ako na školách, kde koordinátor osobne komunikoval so žiakmi, a to aj v triedach, kde priamo nevyučuje !

Koordinátori budú za svoju námahu nami odmeňovaní v závislosti od počtu zúčastnených žiakov. Vyššej účasti žiakov v súťaži napomáha aspoň čiastočné preplácanie súťažného poplatku z rodičovského fondu. Pre koordinátora, ktorý zapojí do súťaže najväčší počet účastníkov, máme pripravenú špeciálnu prémiu 10.000,- Sk!

Pretože nepoberáme žiadnu dotáciu na organizovanie tejto súťaže od ministerstva školstva, je účasť v tejto súťaži spoplatňovaná. – Z poplatkov hradíme poštovné, balné, tlač úloh a štítkov, preklady do jazykových mutácií, výhry žiakov, diplomy, vypracovanie hlavolamov a vyhodnocovanie odpovedníkov. Viac o výhrach, poplatkoch a organizácii súťaže sa dozviete v prílohách List žiakovi a Pravidlá.

Na zadnej strane tohto listu nájdete referencie a ohlasy koordinátorov a výsledky ankety z minulého ročníka súťaže.

! Uzávierka prihlášok do súťaže je 10.10.2006 !

Veríme, že Vás naša ponuka zaujala a tešíme sa na účasť Vašich žiakov / študentov v súťaži GENIUS LOGICUS.

S pozdravom

Timur Zábuďko



Ukazky.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  Ukazky.pdf
 Veľkosť:  154.03 KB
 Stiahnuté:  585-krát


Prihlaska.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  Prihlaska.pdf
 Veľkosť:  93.98 KB
 Stiahnuté:  492-krát


Pravidla.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  Pravidla.pdf
 Veľkosť:  74.81 KB
 Stiahnuté:  553-krát


List_ziakovi.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  List_ziakovi.pdf
 Veľkosť:  97.52 KB
 Stiahnuté:  536-krát


List_koordinatorovi.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  List_koordinatorovi.pdf
 Veľkosť:  83.53 KB
 Stiahnuté:  564-krát

Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
rVdP
robot fóra


Na fóre od: 24. 7. 2006
Príspevkov: 179
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 283.9
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: piatok, 29. septembra 2006, 12:29    Téma: Odpovedať s citátom

Vážená škola,

dovoľujeme si Vám pripomenúť, že termín uzávierky prihlášok do medzinárodnej súťaže v logickom myslení GENIUS LOGICUS je 10.10.2006.

V prípade, že ste nedostali materiály o súťaži poštou, všetky potrebné informácie nájdete na našej internetovej stránke www.geniuslogicus.eu.

Postúpte, prosím, túto správu, koordinátorovi súťaže na Vašej škole, prípadne urýchlene informujte o tom Vášho učiteľa matematiky alebo fyziky.

S pozdravom
Timur Zábuďko

Zároveň vyhlasujeme medzinárodnú súťaž pre koordinátorov-učiteľov:

GENIUS LOGICUS – KOORDINÁTOR

Na spestrenie súťaže GENIUS LOGICUS ponúkame tým koordinátorom a učiteľom, ktorí majú radi logické úlohy a rébusy a chcú si zároveň pre zábavu zasúťažiť, možnosť sa bezplatne zapojiť do medzinárodnej súťaže GENIUS LOGICUS – KOORDINÁTOR.

Máme pre nich pripravené 2 zaujímavé úlohy, ktorých znenie nájdete v prílohe k tejto mailovej správe alebo na našej stránke www.geniuslogicus.eu.

Mená 100 najlepších riešiteľov-koordinátorov zo 4 zapojených krajín zverejníme na našej webovej stránke a najlepšieho riešiteľa odmeníme finančnou prémiou 5.000,- Sk ! (v prípade, že sa na prvom mieste umiestní viac riešiteľov, finančná prémia bude medzi nich rozdelená rovnakým dielom).

Podmienkou účasti v súťaži učiteľov je zapojenie žiakov školy do súťaže GENIUS LOGICUS.

Do súťaže sa prihláste tak, že nám zašlete správne riešenia mailom alebo poštou s uvedením Vášho mena a názvu školy do termínu uzávierky, ktorý platí pre korešpondenčnú žiacku časť, teda spolu so žiackymi / študentskými odpovedníkmi.

Do súťaže sa môže zapojiť ľubovoľný počet učiteľov z danej školy.



Priloha_2.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  Priloha_2.pdf
 Veľkosť:  10.14 KB
 Stiahnuté:  526-krát


Priloha_1.pdf
 Komentár:

Stiahnuť
 Súbor:  Priloha_1.pdf
 Veľkosť:  16.26 KB
 Stiahnuté:  546-krát

Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Upútavky Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006