Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Príhovor k otvoreniu nového školského roka
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: utorok, 5. septembra 2006, 9:50    Téma: Príhovor k otvoreniu nového školského roka Odpovedať s citátom

Príhovor k otvoreniu nového školského roka zaznel 4. septembra 2006 na sv. omši Veni Sancte v Kostole sv. Vincenta de Paul.

Vážený pedagogický zbor, milí žiaci a študenti, vážení rodičia, duchovní otcovia, milí hostia!

Od sestry Kataríny som za svoje služby v kuchyni v jednom z tohtoročných táborov Mariánskej mládeže dostala útlu knižočku s malými príbehmi, ktorá sa volá Niekedy stačí jeden slnečný lúč a jedným príbehom z tejto knižočky začnem dnešný príhovor k vám. Volá sa Pes v zrkadle.

citát:
Veľké psisko sa túlalo hore-dole. Až zablúdilo do zrkadlovej siene. Čo stena, to zrkadlo. Tak sa znenazdajky ocitlo obkľúčené psami. Rozzúrilo sa, začalo ceriť zuby a vrčať. Všetci psi v zrkadlách, samozrejme, začali robiť to isté, vrčali a cerili svoje strašné zubiská. Pes sa začal prudko obracať doľava, aby sa bránil proti útočiacim. Potom zúrivo zaštekal a vrhol sa na jedného zdanlivého útočníka. Omráčený strašným nárazom do zrkadla padol krvácajúci na zem. Keby bol iba raz priateľsky zakrútil chvostom, všetci psi v zrkadlách by urobili to isté a bolo by to slávnostné stretnutie.

Tu končí príbeh o veľkom psovi... Dúfam, že si nikto z vás nedal tento príbeh do súvislosti s našou školou... alebo áno? Stačí, ak niekto začne písať po stene na chodbe alebo v triede a pridajú sa k nemu ďalší... myslíte, že by som vedela vymenovať aj iné príklady? Vedela, však? Ale stačí, ak len jeden študent príde a opýta sa, v čom vám môžem pomôcť a pridajú sa k nemu ďalší... alebo stačí, ak len jeden žiak zdvihne papier, ktorý leží na zemi a pridajú sa k nemu ďalší... Predsa ten príbeh má niečo spoločné s našou školou. A čo? Hovorí o tom, že vždy nachádzame to, čo čakáme, že nájdeme.

Sv. Faustína si do svojho denníčka napísala slová, ktoré jej povedal sám Ježiš: „Neboj sa, dieťa moje, nie si sama. Bojuj smelo, lebo ťa podopiera moje rameno.“

V školskom roku, ktorý práve teraz začíname, sa snažme dôverovať Bohu, že jeho slovo má moc sa vyplniť v našich životoch. Nebojme sa teda začať, lebo On je s nami.

V trinástom školskom roku existencie školy od 1. septembra 2006 dochádza k niekoľkým zmenám. Podľa Zákona 596 náš starý názov školy nevyhovoval. Meníme teda názov školy na Spojená škola sv. Vincenta de Paul, ktorá bude mať tieto zložky: základnú školu, osemročné gymnázium, štvorročné gymnázium, školský klub detí, školskú jedáleň a školskú kuchyňu.

Školský rok 2006/2007 začíname s 29 triedami, 22 na základnej škole, 7 na gymnáziu a 8 oddelení školskej družiny. O 700 žiakov sa bude starať 50 pedagógov, 8 vychovávateľov, 10 pracovníkov školskej jedálne a 19 nepedagogických pracovníkov.

Zvlášť srdečne vítam v našej škole s novým názvom jej prvých 55 prváčikov, ktorí dnešným dňom prekročili prah veľkej školy. Začínajú pre vás prvé školské povinnosti, ale za pomoci vašich pedagógov, vychovávateľov, rodičov, vašich starších kamarátov a najmä vašich anjelov strážnych to určite zvládnete. Vaše pani učiteľky sa vám budú s láskou venovať.

52 mladých ľudí sa rozhodlo študovať na našom štvorročnom gymnáziu. Bude to pre vás nová skúsenosť, lebo systém strednej školy je odlišný od toho, na ktorý ste boli zvyknutí na ZŠ. Všetky prvé prekážky sa však pevnou vôľou dajú prekonať.

Verím, že všetci ostatní ste čas prázdnin využili naplno a teraz sa plní energie pustíte do štúdia.

Aby vyučovanie v škole bolo kvalitné, aby škola mala dobré meno, to neprichádza samé od seba. Aby žiaci nadobudli dobré vedomosti, o to sa stará pedagogický kolektív, ktorý vynakladá každý rok nemalé úsilie na to, aby ste vy, naši žiaci a študenti, dostali dobré vzdelanie a dúfam, že to nebudú len dobré vedomosti, ktoré si po skončení štúdia na našej škole budete odnášať do života. Milé kolegyne a kolegovia, v tejto chvíli vám chcem poďakovať, že vás nezlákala vidina lepších zárobkov niekde v lepšom zamestnaní, ale že ste sa podujali na ťažkú úlohu odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti našej mladej generácii.

Rada by som vám, milí rodičia, vyjadrila vďaku, že ste prejavili dôveru našej škole a zverili ste nám to najcennejšie, čo máte, svoje deti.

Našich duchovných otcov prosím o modlitby, lebo najdôležitejšie je, aby v našej škole vládol duch pohody a lásky. Lebo človek môže mať dobré materiálne zaopatrenie, ale keď je jeho srdce hladné, keď mu chýba vedomie, že ho niekto má rád, dovtedy nie je spokojný.

Každý deň tohto školského roka môže byť veľkým dňom na dosiahnutie úspechu alebo neúspechu v tom, čo si zaumienime. Záleží na nás. Sme deti živého Boha, On nás naplní svojím pokojom, harmóniou a radosťou. Ak mu budeme dôverovať, bude s nami.

Pane, zostaň s nami.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
rohlik
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 93

Reputácia: 224.2
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: utorok, 5. septembra 2006, 21:29    Téma: Odpovedať s citátom

Váš príhovor bol naozaj pekný, ale trval 9 a pol minúty, takže už som
nestíhal vnímať. Tak si ho aspoň prečítam Rehot
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
Soft Loader
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 26. 5. 2006
Príspevkov: 19
Bydlisko: BA
Reputácia: 109.7

PríspevokZaslané: utorok, 5. septembra 2006, 21:45    Téma: Odpovedať s citátom

tiež si myslím, že je to super príhovor ako literárny útvar, čiže na čítanie na stránke. ale som počul, že je také pravidlo, že keď sa prejav číta, tak obecenstvo zaspí, aj keby myšlienky v čítanom prejave boli neviem ako fascinujúce.

že vraj prejavy sa majú robiť tak, že rečník má iba pripravené záchytné postupné body na papieri, o čom chce hovoriť, a potom už počas prejavu postupne nimi prechádza, ale konkrétne formulácie viet vznikajú práve až v tedy, v čase prednesu prejavu. a to je práve to dobrodružstvo, že vety vznikajú až v okamihu, keď sú prednášané obecenstvu, práve to nedovolí obecenstvu zaspať, obecenstvo je napäté, ako sa ukončí tá či ona veta, prednes je prirodzený a spontánny.

teda aspoň tak som to nejako čítal v teoretických príručkách rpe rečníkov... Úsmev
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 6. septembra 2006, 17:58    Téma: Odpovedať s citátom

"Teórii ovládam, že by ses mohl učit" hovorí Jiří Grossman.
Plne s tebou súhlasím, že by sa príhovor nemal čítat, lenže pri mojej povahe, to skrátka nezvládam, možno to tak nevyzerá, ale som veľká trémistka a všetko, čo by som si pripravila, by som v tom momemte zabudla.
Už som to skúšala pri oslave desiateho výročia založenia školy, možno sa pamätáš... ešte že som mala ťahák..
Takže tak je to so mnou, ešte to so mnou vydržte, za chvíľu idem do dôchodku a potom budú aj exštudenti spokojní... lebo sa zmení vedenie ...
Vaša "milá" pani riaditeľka.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: streda, 6. septembra 2006, 20:31    Téma: Odpovedať s citátom

Mária Švantnerová napísal(a):
ešte to so mnou vydržte, za chvíľu idem do dôchodku

Tento Admin dúfa, že tá „chvíľa“ bude trvať ešte pekných pár rokov. Lebo je viac ako pravdepodobné, že s odchodom p. riaditeľky do dôchodku odíde do dôchodku, teda preč zo školstva, aj tento Admin, ako to úprimne naznačil už milej pani televíznej redaktorke, keď bola u nás v zborovni robiť krížový výsluch. Sarkasta

S odchodom Admina a riaditeľky do dôchodku je viac ako pravdepodobné, že toto diskusné fórum zanikne. Je totiž vrcholne neobvyklé, aby sa riaditelia škôl nebáli čeliť otvorenej kritike v takej miere, ako sa to deje v našom diskusnom fóre. Takže si diskusné fórum vážme, pokiaľ ešte existuje, a nezneužívajme ho na vylievanie žlče. Radšej využime diskusné fórum ako nástroj prispievajúci ku skvalitňovaniu našej školy – aby s ňou mohli byť spokojnejší aj žiaci, aj študenti, aj rodičia, aj učitelia.

Vďaka. Úsmev

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Bydlisko: Bratislava IV
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: streda, 27. septembra 2006, 3:59    Téma: Príhovor a otázka ! Odpovedať s citátom

Príhovor je pekný, vcelku ma zaujali tie exaktné čísla, ktoré boli v tomto príhovore poskytnuté. A samozrejme, že aj myšlienky v tomto príhovore Rehot

Chcel by som sa spýtať, že ako sa škola mieni vysporiadať s pribudnutím ďalších ôsmich alebo šesťnástich tried, ktoré vyplývajú z faktu zriadenia osemročného Gymnázia ? Vcelku skutočne nerozumiem, kde budú tieto ďalšie triedy popri existujúcich triedach, existovať. Jedine v tom prípade, že by bola vybudovaná nejaká ďalšia prístavba.

_________________
Prajem vám všetkým príjemný deň ! Žmurk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 27. septembra 2006, 8:38    Téma: Re: Príhovor a otázka ! Odpovedať s citátom

citát:
Chcel by som sa spýtať, že ako sa škola mieni vysporiadať s pribudnutím ďalších ôsmich alebo šesťnástich tried, ktoré vyplývajú z faktu zriadenia osemročného Gymnázia ? Vcelku skutočne nerozumiem, kde budú tieto ďalšie triedy popri existujúcich triedach, existovať. Jedine v tom prípade, že by bola vybudovaná nejaká ďalšia prístavba.

Nie je potrebná ďalšia prístavba, lebo budeme regulovať počet tried na osemročnom a štvorročnom gymnáziu a bude zároveň menej tried na základnej škole. nepribudne naraz 16 tried, ako si napísal.
Ale keby si vedel nájsť( ako bývalý študent- z vďaky za poskytnuté vzdelanie) sponzorov na prístavbu, respektíve na nadstavbu, potešili by sme sa Úsmev

Prajem ti veľa úspechov v novom pôsobisku a nekonečnú Božiu ochranu, ktorú všetci potrebujeme zo všetkých darov, ktoré dostávame, najviac.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Bydlisko: Bratislava IV
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: streda, 27. septembra 2006, 12:11    Téma: Prístavba Odpovedať s citátom

Ďakujem Vám veľmi pekne za Vašu pohotovú odpoveď, pani riaditeľka.
Aha, to znamená, že z každého ročníka bude iba jedna trieda na osemročnom Gymnáziu a ešte aj zregulujete počet tried na Základnej škole, nakoľko tam existuje 22 tried a je deväť ročníkov. Aha, ako roky budu pribúdať, vždy jeden ročník vychodí školu a zároveň prijmete do Vašej školy už len jeden ročník prvákov ? Aby ste načali ten systém, že budete mať len vždy jednu triedu v ročníku základnej školy ?

Bolo by to asi veľmi ťažké nájsť takýchto sponzorov, a asi by som ani nemal dostatočnú kvalifikáciu na zabezpečenie niečoho takéhoto, ale keby sa mi naskytla nejaká príležitosť, pokúsil by som sa aspoň niečo navrhnúť.

Ďakujem veľmi pekne za Vaše milé slová a taktiež želám Vašej škole mnoho úspechov, fakt, že otvárate osemročné Gymnázium ma veľmi prekvapil.

_________________
Prajem vám všetkým príjemný deň ! Žmurk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: streda, 27. septembra 2006, 12:31    Téma: Re: Prístavba Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
Aby ste načali ten systém [...]?

Že nové osemročné gymnázium bude môcť existovať iba pri súčasnom zredukovaní rozsahu terajšej základnej školy, sme v diskusnom fóre písali už 6. mája 2006 v téme Osemročné alebo šesťročné gymnázium?.

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 27. septembra 2006, 16:23    Téma: Re: Prístavba Odpovedať s citátom

Skywalker napísal(a):
Aby ste načali ten systém, že budete mať len vždy jednu triedu v ročníku základnej školy ?

Ďakujem veľmi pekne za Vaše milé slová a taktiež želám Vašej škole mnoho úspechov, fakt, že otvárate osemročné Gymnázium ma veľmi prekvapil.

Aby som upresnila tvoju úvahu...Budeme mať po jednej triede od piateho ročníka základnej školy paralelne s primou osemročného gymnázia.

To prekvapenie o otvorení osemročného gymnázia je dúfam v pozitívnom zmysle.

A ďakujem ti aj za snahu myslieť na nás- teda na školu- keď sa budeš pohybovať v spoločnosti ľudí, ktorí by boli ochotní pomôcť.

Naozaj, sme vďační za každú pomoc aj radu, ako zlepšiť a svalitniť nielen prostredie, v ktorom sa naši žiaci a študenti pohybujú, ale aj vyučovací proces a to sa naozaj nedá uskutočniť z príspevku, ktorý dostaneme na žiaka.

Myslím si, že za posledné roky sme sa zapojili do viacerých projektov, z ktorých sme využili granty predovšetkým na skvalitnenie vyučovania.

Za to patrí vďaka mnohým našim pedagógom.

Prajem ti pekný deň.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Rudiger
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 17. 5. 2006
Príspevkov: 132
Bydlisko: Sis.gov.sk,Lamky.net , Hojko.com
Reputácia: 146.4

PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 16:00    Téma: Odpovedať s citátom

Pani riaditelka,dufam ze do dochodku sa tak skoro nechystate. Plač \vved ste dobra p.Riaditelka len mate okolo seba nespravnych ludii. Takto s tym osemrocny gymnaziom sy myslim ze je to dobry napad ako vyuzit skolske priestory a navyse myslim si ze tolko tried do 5.rocnika je zbytocne mat na skole s maly poctom ziakov. Prajem Vela uspechov
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 16:32    Téma: Odpovedať s citátom

Rudiger napísal(a):
myslim si ze tolko tried do 5.rocnika je zbytocne mat na skole s maly poctom ziakov. Prajem Vela uspechov

700 žiakov v škole je podľa teba malý počet?

Aj ja tebe prajem dobrých učiteľov (myslím si, že naši učitelia sú celkom fajn) a najmä chuť učiť sa.

Prajem ti pekný deň.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Rudiger
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 17. 5. 2006
Príspevkov: 132
Bydlisko: Sis.gov.sk,Lamky.net , Hojko.com
Reputácia: 146.4

PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 17:26    Téma: Odpovedať s citátom

Pani riaditelka ja si myslim ze 700 ziakov je dost vela Šok Samozrejme je to dobre ze skola ma taku popularitu. Radosť Ale niektory ucitelia su taky... Ale su taky ucitelia ktory maju svojrazne metody ucenia zabavnou formou a ucenie takouto formou je zaujimavejsie ako ucenie klasicke.Typicky priklad je p.uc Florekova je to starsia dama ktora je ostrielana a vie do ucenia zakomponavat nejaky vtipny priklad iste si myslim ze aj vy mate taketo vlastnosti ale zial niektory ich nemaju Plač
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Rudiger
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 17. 5. 2006
Príspevkov: 132
Bydlisko: Sis.gov.sk,Lamky.net , Hojko.com
Reputácia: 146.4

PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 17:49    Téma: Odpovedať s citátom

Pani riaditelka ja mam velku uctu voci vam ako aj K P.Riaditelke skoly ale aj ako k Osobnosti ktora pre nasu skolu robi vsetko vo svojich sliach Zvolanie Zvolanie .To ako zhanate sponzorov a ako sa starate o chod skoly je ubdivuhodne.Ale niektory ziaci si toho nevazia a nicia majetok skoly... Hnev Pre to si myslim ze do dochodku by ste nemali ist aby na skole bola nejaka autorita ktora ma velku uctu .Bola by to velka skoda Smútok
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
džony
hosť fóra






PríspevokZaslané: štvrtok, 5. októbra 2006, 18:01    Téma: Odpovedať s citátom

čo Rudo potrebuješ niečo vybaviť u pani riaditeľky že toľko chválospevov vypúšťaš
Návrat hore
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006