Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Fórum obnovené po 2 mesiacoch údržby

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> O fóre a stránkach
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: štvrtok, 10. augusta 2006, 20:12    Téma: Fórum obnovené po 2 mesiacoch údržby Odpovedať s citátom

10. augusta 2006 bol všetkým registrovaným návštevníkom tohto diskusného fóra zaslaný email v nasledujúcom znení...

Milí návštevníci diskusného fóra na vincentdepaul.sk,

tento email vám posielame, aby sme vás upozornili na obnovenie prevádzky diskusného fóra vincentdepaul.sk.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Fórum bolo pre údržbu zatvorené presne 2 mesiace: od 25. mája do 24. júla 2006. Počas údržby sa podarilo (a so správnymi mäkčeňmi i dĺžňami) obnoviť všetkých 455 príspevkov diskusného fóra od jeho založenia 1. apríla 2006, vrátane zápisov z predošlých Kníh návštev od založenia stránok našej školy na internete v roku 2001. Nestratil sa ani jeden príspevok, mäkčeň alebo dĺžeň. Cool

Pri obnove funkčnosti diskusného fóra bolo potrebné väčšine registrovaných návštevníkov fóra zresetovať heslo. O tomto každý z nich dostal správu emailom. Keďže to však bolo už pomerne dávno, posielame každému návštevníkovi diskusného fóra, ktorému sme museli zresetovať heslo, súčasne s touto správou aj pripomenutie nového hesla.

Samozrejme si zase môže každý z vás nastaviť svoje vlastné (napríklad aj pôvodné) heslo! Stačí po prihlásení navštíviť rubriku Moje nastavenia a tam si môže každý zmeniť heslo, na aké chce.

Ak súčasne s touto správou nedostaneš ďalší email s pripomenutím tvojho hesla, znamená to, že všetko je v poriadku, tvoje heslo sme dokonca ani nemuseli zresetovať a platí teda tvoje pôvodné heslo, ktoré nepoznáme.

(Administrátori fóra nikdy nepoznajú heslá, ktoré si vytvárajú samotní návštevníci fóra. Práve preto sme heslá pri obnove fóra museli zresetovať...)

Ak bude mať niekto z vás problém s prihlásením na stránky diskusného fóra, prosím pošlite email na adresu admin@vincentdepaul.sk a problém raz-dva vyriešime.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Zároveň vás prosíme: ak zbadáte, že niečo v diskusnom fóre nefunguje, ako by malo, založte prosím o tom novú tému v rubrike O fóre a stránkach.

Alebo pošlite email administrátorom našich stránok na adresu admin@vincentdepaul.sk. Poruchy sa budeme snažiť čo najskôr odstrániť.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Pravdaže by sa obnovenie prevádzky diskusného fóra mohlo podariť aj za kratší čas ako 2 mesiace, ak by mal niekto z nás v popise práce „programátor“. Ale takého zamestnanca na škole nemáme.

Mali sme po havárii mäkčeňov v databáze u minulého poskytovateľa 2 možnosti: buď začať nové diskusné fórum od nuly (a zahodiť dovtedajších 455 príspevkov), alebo fórum dočasne zatvoriť a pokúsiť sa obnoviť všetky dovtedajšie príspevky. Rozhodli sme sa pre druhú možnosť. Obnova žiaľ trvala 2 mesiace. Dôvody sú popísané aj v týchto troch diskusných témach: prvá, druhá, tretia.

Podarilo sa však počas 2 mesiacov údržby uskutočniť veľa vylepšení funkčnosti diskusného fóra, na ktoré sa hádam oplatilo trpezlivo počkať. Žiadne z vylepšení funkčnosti nášho diskusného fóra nie je dostupné v štandardnej verzii softvéru phpBB 2.0.20, ktorý máme nainštalovaný na vincentdepaul.sk. Pre všetky nižšie uvedené vylepšenia funkčnosti sme museli manuálne upravovať zdrojový kód softvéru na vincentdepaul.sk.

TU JE ZOZNAM VYLEPŠENÍ FUNKČNOSTI A OBSAHU DISKUSNÉHO FÓRA OD MÁJA 2006:

(pre lepšiu čitateľnosť si tento istý zoznam môžete prečítať aj priamo v diskusnom fóre)
  • založené boli ďalšie diskusné fóra, pre budúcich prvákov na gymnáziu a pre budúcich prvákov na ZŠ.

    Školský rok sa oficiálne končí 31. augusta a začína 1. septembra. Znamená to, že 1. septembra sa automaticky na našich stránkach diskusné fóra jednotlivých tried a ročníkov premenujú: napríklad fórum 5.B sa premenuje na fórum 6.B, 7.A na 8.A, 3.GB na 4.GB a tak ďalej, so zachovaním všetkých dovtedajších tém a príspevkov v danom fóre.

    Takisto 1. septembra sa fórum Budúci prváci na gymnáziu premenuje na fórum Prváci na gymnáziu, Prváci na gymnáziu sa premenujú na Druháci na gymnáziu atď. atď., so zachovaním všetkých dovtedajších tém a príspevkov. Fóra Maturanti, IV.GA, IV.GB, IX.A a IX.B sa presunú do rubriky Bývalé triedy našej školy.

  • svoje texty, fotografie a iné materiály na stránkach vincentdepaul.sk odteraz môžete zverejňovať nielen v diskusnom fóre, ale aj na našich nových wiki stránkach. Pozri tiež diskusnú tému venovanú potenciálu wiki.

  • na rozdiel od pôvodnej verzie diskusného fóra z apríla a mája 2006 môžete teraz k príspevkom do diskusného fóra pripájať ľubovoľné prílohy! Napríklad fotografie, dokumenty Wordu, Excelu, Powerpointu alebo PDF, zvukové záznamy, videá... (Tú istú možnosť zasielať prílohy vám navyše ponúkajú aj školské wiki stránky.)

  • fórum má dnes už tri a nie iba dve poschodia, vďaka čomu sa výrazne skrátila (a dúfame aj sprehľadnila) úvodná stránka fóra.

  • na úvodnej stránke fóra môžete kedykoľvek na jeden pohľad zistiť posledných 20 tém v rámci celého fóra, do ktorých boli zaslané príspevky. Založili sme totiž rubriku Top 20.

  • môžete si nastaviť odoberanie emailových notifikácií nielen na zasielanie nových príspevkov do tém, ktoré vás zaujímajú, ale aj na zakladanie nových tém vo fórach, ktoré vás zaujímajú. Napríklad ak ťa zaujíma fórum Angličtina, stačí kliknúť na link Začni sledovať zakladanie nových tém na stránke fóra Angličtina. Vďaka tomu budeš upozornený na každú novo založenú tému vo fóre Angličtina. (Link Začni sledovať zakladanie nových tém sa zobrazí vľavo dole na stránke každému prihlásenému užívateľovi.)

  • moderátorom v novej verzii fóra pribudla možnosť okrem vymazávania, presúvania a rozdeľovania diskusných tém aj možnosť viaceré podobné diskusné témy zlúčiť do jednej témy.

  • počet smajlíkov, ktoré sa dajú používať v našom diskusnom fóre, sa zvýšil z 342 na 731, a snažili sme sa ich (na rozdiel od drvivej väčšiny iných diskusných fór) aj logicky usporiadať. Presvedčte sa sami, TU je všetkých 731 našich smajlíkov.

    Čoskoro plánujeme zaslať do diskusného fóra špeciálne príspevky, ktoré všetky smajlíky prehľadne predstavia aj s kódovými notáciami príslušiacimi ku každému smajlíkovi. Ak máte návrhy na ďalšie smajlíky, ktoré by sme mali na naše fórum zaradiť, prosím posielajte ich emailom na adresu admin@vincentdepaul.sk. Pozor však na autorské práva. Navyše naším cieľom nie je zhromaždiť čo najviac smajlíkov, ale zaradiť do našej zbierky iba kvalitné smajlíky a také, ktoré môžu byť na oživenie textov v diskusnom fóre naozaj užitočné.

  • už 20.-21. mája sme celé diskusné fórum skonvertovali do kódovania UTF-8. Aktivovať si môžete menu diskusného fóra vo vyše 50 jazykoch, navyše vo svojich príspevkoch môžete ľubovoľne kombinovať písmená z najrôznejších jazykov: napríklad slovenčina, francúzština, ruština a japončina v jedinom príspevku. Vďaka kódovaniu UTF-8 sa všetky písmená zobrazia bezchybne. Pozrite si ilustrácie.

  • vo fóre je už možné ľubovoľný text alebo obrázok v príspevku centrovať (hodí sa najmä pre nadpisy). Stačí vysvietiť ľubovoľný text v príspevku a stlačiť nové tlačidlo CENTER.

  • vo fóre je tiež možné usporiadať text príspevku do tabuľky – je to však skôr niečo pre pokročilejších užívateľov. (Hoci ešte stále jednoduché.) Tu je v angličtine návod na vytvorenie tabuľky v príspevku fóra. (Návod je dostupný aj pri písaní príspevku. Stačí kliknúť na otáznik napravo od nového tlačidla TABLE.)

NA ZÁVER DVE VECI, KTORÉ PLÁNUJEME USKUTOČNIŤ V BLÍZKEJ DOBE (DO KONCA AUGUSTA 2006):
--
So srdečným prázdninovým pozdravom
Diskusné fórum vincentdepaul.sk

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> O fóre a stránkach Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006