Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Tresty

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Kniha návštev / Guest Book
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Veronika
hosť fóra






PríspevokZaslané: utorok, 23. júna 2009, 10:20    Téma: Tresty Odpovedať s citátom

Chcela by som sa opýtať toho kto rozhodol, že za poškodené učebnice musia žiaci /ide mi o žiakov prvého stupňa/ doniesť novú učebnicu. Ako matke dieťaťa na prvom stupni sa mi toto rozhodnutie absolútne nepáči, pretože nepostihuje dieťa, ale trestá rodičov, ktorí v dnešnej dobe naozaj nemajú toľko času, že môžu behať po meste na zháňať učebnice. (Neviem o tom, že by takáto informácia bola podaná napríklad na začiatku školského roku, aby rodičia vedeli situáciu riešiť včas, keď sa už náhodou niečo také udeje.) Ako iste viete tieto učebnice nie je možné kúpiť v bežnom kníhkupectve. Okrem toho sa týmto úplne mýňa účinku, preto, že predpokladám, že nikto nepošle dieťa do 10 rokov aby behalo po meste a zháňalo učebnicu,ktorú vo väčšine prípadov nechtiac poškodilo. Myslím, že ak malo byť potrestané dieťa tak malo byť vymyslené niečo úplne iné a hlavne primerané ich veku - veď učebnice sú aj tak každoročne doobjednávané, alebo sa mýlim. Tým nechcem vôbec tvrdiť, že je možné len tak poškodzovať učebnice.
Návrat hore
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: utorok, 23. júna 2009, 17:07    Téma: Re: Tresty Odpovedať s citátom

Veronika napísal(a):
Chcela by som sa opýtať toho kto rozhodol, že za poškodené učebnice musia žiaci /ide mi o žiakov prvého stupňa/ doniesť novú učebnicu. Ako matke dieťaťa na prvom stupni sa mi toto rozhodnutie absolútne nepáči, pretože nepostihuje dieťa, ale trestá rodičov, ktorí v dnešnej dobe naozaj nemajú toľko času, že môžu behať po meste na zháňať učebnice.

Rodičia, ktorí majú dieťa na prvom stupni, sú zodpovední za to, v akom stave má učebnice ich dieťa. Keď je učebnica poliata nejakou tekutinou (ako je to v prípade vášho syna), je zrejmé, že rodič dieťaťa, ktoré v ďalšom školskom roku učebnicu dostane, spokojný nebude. Preto je potrebné dávať na učebnice v priebehu školského roka pozor. Jedna učebnica má podľa predpisov vydržať 5 rokov, lebo každý rok sa môže odpísať 20% za užívanie učebnice. Ak je zničená viac alebo ju žiak stratí, musí škodu nahradiť, lebo učebnice sú majetkom štátu.

Vy ste napísali túto sťažnosť skôr ako sa učebnice v triede vášho syna odovzdávali.
Prosím, overte si skutkový stav a prosím vás, aby ste nabudúce písali až potom, ako sa veci stanú a nie predtým, keď vyučujúca hovorí, čo sa môže stať, ak by učebnice boli poškodené alebo sa stratili.

Prajem vám pekný deň.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Veronika
hosť fóra






PríspevokZaslané: štvrtok, 25. júna 2009, 8:30    Téma: Tresty Odpovedať s citátom

Prepáčte, ale myslím si, že mám právo povedať svoj názor na pravidlá školy, ktorú navštevuje moje dieťa, nielen vo chvíli keď sa to priamo mňa dotýka - v opačnom prípade by to nerobilo dobré meno žiadnej škole a už vôbec nie cirkevnej.
Môj názor by nebol iný, ani keby sa to netýkalo osobne môjho dieťaťa, pretože opakujem nepostihuje osobne dieťa, ale trestá rodičov. Moje dieťa bolo pripravené, že učebnicu, ktorú nechtiac poškodilo zaplatí zo svojich našetrených peniažkov.
Návrat hore
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Kniha návštev / Guest Book Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006