Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Ma v tejto skole niekto rad nemcinu
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Nemčina
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  

Ma v tejto skole niekto rad nemcinu
neznasam nemcinu
72%
 72%  [ 8 ]
milujem nemcinu
27%
 27%  [ 3 ]
Celkovo hlasov : 11

Autor Príspevok
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 19. 9. 2006
Príspevkov: 360
Reputácia: 400
Hlasovania: 4

PríspevokZaslané: utorok, 7. novembra 2006, 15:08    Téma: Ma v tejto skole niekto rad nemcinu Odpovedať s citátom

Ma v tejto skole niekto rad nemcinu?

Alebo je to zlym pristupom ucitela k ziakovi Otázka Otázka
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Psicek
hosť fóra

PríspevokZaslané: utorok, 7. novembra 2006, 20:52    Téma: ma niekto rad nemcinu Odpovedať s citátom

Ja nemam rada nemcinu,ale mam ju prvy rok!Takze mozno ma bude bavit..... Smútok Smútok Smútok Nechápem
Návrat hore
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

PríspevokZaslané: streda, 8. novembra 2006, 15:02    Téma: Odpovedať s citátom

Myslim si, ze si ju moc neoblubis Vyplazený jazyk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Miki
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 18. 5. 2006
Príspevkov: 553

Reputácia: 350.1
Hlasovania: 2

PríspevokZaslané: utorok, 28. novembra 2006, 19:17    Téma: Odpovedať s citátom

Nemcina ako jazyk nie je zas tak hrozna (i ked je to dost skaredy jazyk). Myslim, ze skor vyucbou si ziak moze oblubit predmet, takze to zalezi od ucitelky.
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
BIG
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 219
Reputácia: 176.2

PríspevokZaslané: utorok, 28. novembra 2006, 23:08    Téma: Re: Ma v tejto skole niekto rad nemcinu Odpovedať s citátom

adam3313 napísal(a):
Ma v tejto skole niekto rad nemcinu?

Alebo je to zlym pristupom ucitela k ziakovi Otázka Otázka
ha ha nechci ma rozosmiat rad mat nemčinu Rehot Rehot Rehot
Majlo
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006
Príspevkov: 624
Reputácia: 387
Hlasovania: 3

PríspevokZaslané: utorok, 5. decembra 2006, 18:57    Téma: Odpovedať s citátom

kto mohol vymyslet nemcinu taku blbost?????????potom vysvecko vypada takto...... Tyran Tyran Tyran Tyran
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: streda, 6. decembra 2006, 23:34    Téma: Odpovedať s citátom

Majlo napísal(a):
nemcinu taku blbost?????????

Nemecká, švajčiarska a rakúska ekonomika patria medzi najsilnejšie ekonomiky nielen v Európe, ale na celom svete.

Kto ovláda nemčinu, veľmi tým zvyšuje svoje šance získať v budúcnosti dobre platené zamestnanie.

Vedieť dnes po anglicky, to už je úplná samozrejmosť, ako malá násobilka alebo v stredoveku latinčina.

To už nebude žiadna výhoda pred inými uchádzačmi o zamestnanie.

Výhoda bude, ak niekto ovláda až dva alebo tri cudzie jazyky. Preto naša škola kladie na cudzie jazyky taký dôraz.

Netreba dodávať, že vzhľadom na vzdialenosť rakúskeho hlavného mesta od nášho (aj na bicykli ste tam raz-dva) prvý cudzí jazyk, ktorý by sa všetci dnes mali učiť popri angličtine, ktorá je bez debaty povinnosťou, je pre nás Slovákov práve nemčina.

Okrem toho je to nádherný jazyk, stačí len čítať tie správne knihy alebo pozerať tie správne filmy...

Jeden knižný tip za všetky: Emil a detektívi od Ericha Kästnera, samozrejme najlepšie v origináli: Emil und die Detektive.

Za pozornosť tiež stojí, že väčšina najslávnejších skladateľov v histórii klasickej hudby boli buď Nemci alebo Rakúšania. V nemčine písali desiatky svetoznámych filozofov, v 20. storočí pre zmenu psychoanalytikov. A celkom na záver: rodným jazykom Benedikta XVI. je nemčina.

Priveľa niekdajších či dnešných celebrít hovorila či hovorí po nemecky nato, aby sme tento jazyk mohli odignorovať.

Mehr braucht man nicht zu sagen...

Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 7. decembra 2006, 12:17    Téma: Odpovedať s citátom

To je pekne Admin... ale ked som sa na tej skole ucil nemcinu, za dva roky som sa nenaucil dokopy nic, lebo tam nieje nikto schopny to tak dobre naucit. Mozno aj je, nechcem nikoho ohovarat, ale treba mat dobry pristup k ziakovi a hned to ide lepsie.
Pozrite sa napr. na p. uc. Mrockovu, ako dobre uci anglictinu. Cool
Návrat hore
Majlo
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 3. 12. 2006
Príspevkov: 624
Reputácia: 387
Hlasovania: 3

PríspevokZaslané: utorok, 12. decembra 2006, 20:58    Téma: Odpovedať s citátom

V tejto skole preto nemaju podaktori nemcinu radi, lebo sa nevyucuje normalne od tretieho rocnika, tak ako anglictina. S tou sa podla mna tiez vo svete dorozumieme, nemozem povedat ze s nemcinou ne ale uz sa tazsie uci, lebo doteraz vpodstate sme mali len ako cudzi jazyk anglinu.....................este dobre ze sme podaktori nezazili komunizmus..................... Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 219
Reputácia: 176.2

PríspevokZaslané: nedeľa, 28. januára 2007, 14:40    Téma: Odpovedať s citátom

Majlo napísal(a):
V tejto skole preto nemaju podaktori nemcinu radi, lebo sa nevyucuje normalne od tretieho rocnika, tak ako anglictina. S tou sa podla mna tiez vo svete dorozumieme, nemozem povedat ze s nemcinou ne ale uz sa tazsie uci, lebo doteraz vpodstate sme mali len ako cudzi jazyk anglinu.....................este dobre ze sme podaktori nezazili komunizmus..................... Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
Cool Cool Cool prestne tak Dobre!
motylik
hosť fóra

PríspevokZaslané: piatok, 25. januára 2008, 21:02    Téma: Odpovedať s citátom

ja sa ucim nemcinu prvy rok a podla mna je to celkom zaujimavy jazyk ...a aj profesori su skveli Úsmev
Návrat hore
Miki
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra

Na fóre od: 18. 5. 2006
Príspevkov: 553

Reputácia: 350.1
Hlasovania: 2

PríspevokZaslané: nedeľa, 27. januára 2008, 20:24    Téma: Odpovedať s citátom

motylik napísal(a):
ja sa ucim nemcinu prvy rok a podla mna je to celkom zaujimavy jazyk ...a aj profesori su skveli Úsmev

A kto Ta uci???

"School is practice for the future, and practice makes perfect, and nobody is perfect, so why practice?" Billie Joe Armstrong
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu
xerox
hosť fóra

PríspevokZaslané: nedeľa, 27. januára 2008, 20:36    Téma: Odpovedať s citátom

ja mam nemcinu rada ....a myslim ze pristup vyucujuceho k danemu predmetu a ziakom je velmi dolezity............... a bohuzial musim skonstatovat ze hodiny nemciny som si predstavovala inak............na Zs-ke som mala skveleho ucitela a tito nemcinari su oproti nemu len slaby odvar...... a kedze sme uz jazykovy gympel (teda pokial viem) tiez by som cakala viac hodin co sa jazykov tyka............
Návrat hore
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: nedeľa, 27. januára 2008, 20:44    Téma: Odpovedať s citátom

xerox napísal(a):
a tito nemcinari su oproti nemu len slaby odvar

Treba si však uvedomiť, že nikto sa nemôže vyjadriť paušálne o všetkých nemčinároch na škole, ale iba o tých, ktorí (náhodou) učia práve jeho. A tiež názory sa rôznia – toho istého nemčinára jeden študent pochváli, iný zasa skritizuje, často za presne tú istú vec...

Vždy to je a zostane subjektívne hodnotenie. Ale ak máte nejaký konkrétny návrh, ako by sa veci mohli zlepšiť, napíšte ho sem do fóra, učitelia tieto stránky sledujú (hoci sa sem teda zatiaľ príliš aktívne nezapájajú Nechápem). To so zvýšením týždenného počtu vyučovacích hodín cudzích jazykov sa aj mne zdá byť dobrý nápad. Úsmev

Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
adam3313
harcovník(-čka) fóra
harcovník(-čka) fóra

PríspevokZaslané: pondelok, 4. februára 2008, 15:30    Téma: Odpovedať s citátom

nechcem nikoho ziadnym sposobom urazit, ale na tejto skole som s nemcinarmi mal len zle skusenosti Otrasné
a pristup vyucujuceho k ziakovi/studentovi bol absolutne biedny

Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Archív -> Nemčina Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit