Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Pozdrav Panovi Profesorovi KARLIKOVI

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy -> O učiteľoch
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Anti[...]
hosť fóra






PríspevokZaslané: štvrtok, 17. januára 2008, 16:51    Téma: Pozdrav Panovi Profesorovi KARLIKOVI Odpovedať s citátom

Pán najvyšší fylozóf Karlík 54., pán a kráľ Spojenej školy sv. Vincenta de Paul, najvyššia ateistická mocnosť a tak ďalej.

Naozaj si myslíte, že má zmysel učiť žiakov nezmyselné fylozofické žvasty, ktoré sa aj tak nezapamätajú? Ja mám svoju fylozofiu: odmietať vytrvale božiu lásku, aby mi nebránila robiť zle a ešte horšie. Tiež si asi myslíte, že láska je ilúzia, premena hormónov a telesných nervových výkyvov, ktorá našťastie nezvykne dlho trvať? Nezrozumiteľné filozofovanie o zmysle sveta, ľudstva (žiadny nie je).
Ak by vás zaujímali nejaké vznešené literárne diela (asi nebudú): Môžete skočiť na net a pozrieť: 7deadlove7.blogspot.com alebo aj [...].blogspot.com (upozornenie! táto stránka je nevhodná pre hlboko veriacich katolíkov, ktorí sa rozhodli ignorovať zlo a svetské zmyselnosti) (pre všetkých povrchných katolíkov vhodné).
Návrat hore
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: štvrtok, 17. januára 2008, 17:36    Téma: Re: Pozdrav Panovi Profesorovi KARLIKOVI Odpovedať s citátom

Anti[...] napísal(a):
Ja mám svoju fylozofiu: odmietať vytrvale božiu lásku

Všimli sme si. Smútok Prosíme ťa však o pochopenie, že toto diskusné fórum sme nezaložili preto, aby sa v ňom pisatelia mohli dosýta vybúriť so svojimi negatívnymi emóciami a anti-postojmi. Samozrejme, že kritika je vždy vítaná, ale internet je neuveriteľne široký a slobodný (ako vesmír samotný), takže ak by malo ísť len o to, poriadne si na niekoho/niečo zanadávať, prosíme na tieto ventilačné účely Propeler využiť iné, tomuto druhu zmýšľania spriaznené webstránky a nie primárne naše školské diskusné fórum.

Vopred srdečná vďaka za pochopenie všetkým (permanentne i dočasne) negatívne anti-naladeným. Cool

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Karol Karlík
elév(ka) fóra
elév(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 1

Reputácia: 205.6

PríspevokZaslané: streda, 30. januára 2008, 16:55    Téma: Odpoveď na pozdrav istému Antimu Odpovedať s citátom

Milý Anti,

v tomto diskusnom príspevku ťa budem nazývať práve takto. Dal si prednosť pseudonymu pred svojím občianskym menom a ja to rešpektujem.

Viem, používanie občianskeho mena je omnoho osobnejšie a zaväzujúcejšie ako používanie pseudonymu. Pseudonym si zväčša volíme preto, aby sme sa zaň skryli. Z tejto skrýše sa potom vyjadrujeme o čomkoľvek bez toho, aby sme za to (v prípade, že by to bolo neskôr potrebné) prevzali zodpovednosť. Je to pohodlné, nepopieram, ale aj zbabelé. Nech povieš, či napíšeš čokoľvek, dúfaš, že skrýša anonymity ťa ochráni pred reakciami druhej strany. „To sa ma predsa netýka,“ povieš si, „reakcia je predsa určená Antimu, nie mne!“ Takmer dokonalá ilúzia nedotknuteľnosti!

Na Tvoju otázku:
Anti[...] napísal(a):
Naozaj si myslíte, že má zmysel učiť žiakov nezmyselné fylozofické žvasty, ktoré sa aj tak nezapamätajú?
odpovedám protiotázkou:
Čo konkrétne považuješ za nezmyselné filozofické žvásty? Ak má mať táto diskusia význam, musíš vysvetliť pojmy, ktoré používaš.

Píšeš, že nemá zmysel učiť niečo (ty to nazývaš filozofickými žvástmi), čo si aj tak nikto nezapamätá (predpokladám, že si to chcel povedať takto). Ale Ty, bývalý študent našej školy, si to zrejme pamätáš. Ak by si si to totiž nepamätal, vôbec by si sa o tom vo svojom príspevku nezmieňoval.

Ako je to teda?

Ak o tom píšeš, znamená to, že si to pamätáš a ak si to pamätáš, mal by si byť schopný vysvetliť, prečo to nazývaš filozofickými žvástmi. Ak si to ale nepamätáš, na základe čoho to takto nazývaš? Na základe obsahu toho „čohosi“? Ten si predsa dávno zabudol, či nie?

Nejde skôr o to, že filozofické názory, s ktorými jednoducho nesúhlasíš, nazývaš žvástmi? Nie je to trochu málo na serióznu diskusiu?

Ďalej píšeš:
Anti[...] napísal(a):
Ja mám svoju fylozofiu: odmietať vytrvale božiu lásku, aby mi nebránila robiť zle a ešte horšie.

Tu si ťa dovoľujem upozorniť na jeden dôležitý fakt: filozofia, o ktorej píšeš, nie je tvojou filozofiou! Privlastňovať si niečo, čo pred tebou vytvorili iní, je trochu nepoctivé, nemyslíš? Na druhej strane to potvrdzuje, že si si z toho, čo si vyššie nazval filozofickými žvástmi, predsa len niečo zapamätal a teda, že moje vyučovanie filozofie predsa len malo istý zmysel.

Podľa Teba sú jednoducho názory niektorých predstaviteľov poklasickej filozofie 19. storočia, ktorých recyklovanú podobu si si privlastnil, žvástmi v podstatne menšej miere ako názory iných filozofov!

Na základe čoho odsudzuješ názory ostatných predstaviteľov jednotlivých filozofických škôl a smerov a na základe čoho uprednostňuješ práve tie, o ktorých vo svojom príspevku píšeš?

Na tvoju ďalšiu otázku:
Anti[...] napísal(a):
Tiež si asi myslíte, že láska je ilúzia, premena hormónov a telesných nervových výkyvov, ktorá našťastie nezvykne dlho trvať?
odpovedám:

Nemyslím si to! Uveď mi minimálne tri dôvody, prečo by som si to mal myslieť!

Ďalej píšeš:
Anti[...] napísal(a):
Ak by vás zaujímali nejaké vznešené literárne diela (asi nebudú): Môžete skočiť na net a pozrieť: 7deadlove7.blogspot.com alebo aj [...].blogspot.com

Vznešené literárne diela ma zaujímajú. Obávam sa však, že ich nenájdem na stránkach, ktoré vymenúvaš.

V každom prípade Ti, milý Anti, želám veľa úspechov v poctivom hľadaní samého seba.

A ako spoznáš, že si pokročil? Vyjdeš z ulity anonymity a prevezmeš zodpovednosť za vlastné konanie a za vlastné vyjadrenia.

Všetko dobré želá a s pozdravom zostáva
Karol Karlík
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Plusy a mínusy -> O učiteľoch Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006