Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

4-ročné gymnázium a dvojka zo správania na ZŠ
Choď na stránku Predošlá  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Prijímacie pohovory a zápis na našu školu
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: sobota, 17. februára 2007, 14:54    Téma: Odpovedať s citátom

Admin napísal(a):
Možno teraz nie a možno neskôr (napríklad uprostred 1. ročníka) áno. Veď si zo susednej školy, stretávame sa na chodníkoch a zastávkach MHD s kolegami-učiteľmi, ktorí vyučujú na Tvojej škole, aj počas celobratislavských súťaží a olympiád... Kedykoľvek to mohlo medzi rečou prasknúť a zrejme by prišlo k dodatočnému vylúčeniu zo školy. To by bol ešte iný šok. Vďaka svojej poctivosti si sa tomu vyhol.

Nemusí to "prasknúť" medzi rečou. Vysvedčenia z deviateho ročníka kontroluje na začiatku školského roka triedny učiteľ.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: sobota, 17. februára 2007, 15:30    Téma: Odpovedať s citátom

Dag15 napísal(a):
Našiel som si druhé gymnázium a je tam vynikajúco. Aspon nemusím chodievať do kostola.
Moja kamoška (ktorá tiež bola nútena Bachovú opustiť)

Našiel si si gymnázium, podmienky ktorého ti vyhovujú... Tak je to aj v živote, keď si chceš zobrať úver, hľadáš banku, ktorej podmienky ti vyhovujú a nenadávaš na inú, ktorá má také podmienky, ktoré ty splniť nemôžeš.

Tvoja kamoška nemusela opustiť naše gymnázium, odišla sama, lebo tiež si stanovila v prvom ročníku svoje podmienky, ktoré sa nezhodovali s pravidlami, s ktorými sa oboznámila ešte predtým, keď k nám dávala prihlášku na štúdium, tak ako ty. Vedel si, že s dvojkou zo správania žiakov neberieme a nesprával si sa na predchádzajúcej škole tak, aby si zhoršenú známku zo správania nemal.

A tiež si nemyslím, že by ti boli dali dvojku zo správania v deviatom ročníku na konci roka len tak, lebo si im nebol sympatický... Veľmi dobre viem, ako dôkladne posudzujeme zníženie známky zo správania, a že žiakom a študentom tolerujeme ďaleko viac, ako je v metodických pokynoch na hodnotenie a klasifikáciu správania.

Skutočnosť je taká, že vy, ktorí porušujete pravidlá, si to priznáte len v minimálnej miere a za všetko môžu učitelia. Lenže škola je o vzťahu učiteľ, rodič, žiak. Ak je tento vzťah len z jednej strany narušený, potom vznikajú nedorozumenia. A keďže žiak a rodič sú v prevahe, je narušiteľom vzťahu vždy učiteľ – to je tvoj pohľad a pohľad tvojej kamarátky.

Našťastie takéto prípady sú v menšine. Väčšina rodičov a žiakov s pedagógmi spolupracuje a konštruktívnym prístupom vyriešime problémy, ktoré sa denne v škole vyskytujú.

Prajem ti, aby sa ti v škole, ktorú si si vybral, darilo.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
mamina
hosť fóra






PríspevokZaslané: sobota, 17. februára 2007, 18:59    Téma: Odpovedať s citátom

pani riaditeľka nemusí porušovať pravidlá,ale určite má možnosť výnimky, sú všade určite aj tu...jednoducho ma to stále zaráža...pokiaľ som to pochopila, tak DAG je inteligentný chalan, má len svoj názor.../ako aj moje dieťa, ktoré je podľa psychológa nadpriemerne inteligentné/ aj ja s tým mám často problém, ale neznamená to, že ho práve preto zavrhnem. Som si istá, že keby pani riaditeľka venovala takémuto človeku 5 min. medzi 4 očami, tak by to ten pochopil a nemuseli by byť stresy okolo ďalšieho štúdia. viem, že škola je plná detí, ale je len minimum takých, ktorý majú podobné problémy. určite by sme aj s ostatnými rodičmi s podobným problémom dali klobúk dolu, keby sa zachovala nielen podľa pravidiel, ale aj ľudsky...úprimne ja by som nemohla pracovať s tolkými deckami, lebo by som prišla o rozum, ale práve preto robím niečo iné Žmurk
ozaj DAG na akú školu to šlo??
Návrat hore
nezainteresovany
hosť fóra






PríspevokZaslané: sobota, 17. februára 2007, 20:15    Téma: Odpovedať s citátom

mamina napísal(a):
pokiaľ som to pochopila, tak DAG je inteligentný chalan, má len svoj názor...

podla vas na dagovej zakladnej skole davaju dvojky z chovania zato ked neikto "ma len svoj nazor?" sorry ale to trocha prehanate. vsak to by bolo pravne napadnutelne.
Návrat hore
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: nedeľa, 18. februára 2007, 16:51    Téma: Odpovedať s citátom

mamina napísal(a):
Som si istá, že keby pani riaditeľka venovala takémuto človeku 5 min. medzi 4 očami, tak by to ten pochopil a nemuseli by byť stresy okolo ďalšieho štúdia. viem, že škola je plná detí, ale je len minimum takých, ktorý majú podobné problémy. určite by sme aj s ostatnými rodičmi s podobným problémom dali klobúk dolu, keby sa zachovala nielen podľa pravidiel, ale aj ľudsky...úprimne ja by som nemohla pracovať s tolkými deckami, lebo by som prišla o rozum, ale práve preto robím niečo iné Žmurk

Dag mi určite potvrdí, že som venovala jemu a jeho mame viac ako len 5 mimút a zaujímala som sa, prečo tú dvojku zo správania dostal.

Možno by ste boli prekvapená, že detí, ktoré majú také problémy ako Dag a možno aj váš syn, nie je minimum, ale značný počet, ktorý z roka na rok rastie. A pritom psychológovia tvrdia, že intelektuálne sú na výške.

Lenže v školskom procese je klasifikácia z vedomostí a klasifikácia zo správania oddelená. Je to náhoda? Psychológovia vám na to dajú odpoveď, prečo je to tak.

Dávať do súvisu pravidlá a ľudskosť... to vystihuje vašu myšlienku, že by ste s toľkými deckami pracovať nemohli, lebo by ste prišli o rozum a preto robíte niečo iné. Ak pracujete s deťmi a máte ich v škole 700, vždy bude niekto, kto sa bude cítiť ukrivdený.

Život ide ďalej, Dag si našiel školu, v ktorej je spokojný, aspoň nemusí chodiť do kostola, váš syn si tiež nájde školu, ktorá bude vyhovovať jeho intelektu. A tak, ako každému z nás, aj jemu Boh pošle do cesty ešte nie jednu prekážku, ktorú bude musieť, tak, ako my prekonať, vyriešiť a kráčať životom ďalej.

Prajem vám pekné nedeľné popoludnie.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Majlo
virtuóz(ka) fóra
virtuóz(ka) fóra


Na fóre od: 3. 12. 2006
Príspevkov: 624
Bydlisko: Under the bridge
Reputácia: 387
Hlasovania: 3

PríspevokZaslané: pondelok, 19. februára 2007, 21:31    Téma: Odpovedať s citátom

suhlasim s Vami p. riaditelka, ale ak nemozu byt na gympli ti co mali dvojku z mravu, tak potom preco ste uz davno nevykopla tu sortu beznadejnych [...] z 9.A ??sice niesu na gympli, ale oni by si to viac zasluzili ako vyzsie spominany Dag. ..ja nehovorim ze som svaty...uz som toho povivydzal...ale nic vazne si myslim......tak ale kebyze som riaditel tejto skoly, tak sa za nich hambim Žmurk .....a borodačka je plna takychto spoluobcanov.....takze ked sa to tak vezme tak sme na tom celkom dobre Radosť
_________________
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora
Dag15
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 15

Reputácia: 108.2

PríspevokZaslané: piatok, 23. februára 2007, 22:35    Téma: Odpovedať s citátom

No neviem či teda problém (taky obrovský na dvojku zo spravania) bol na mojej strane. Chodím na Mokrohájsku - Gymnázium pre telesne postihnutých, denno denne pomáham ľudom, ktorý si to zaslúžia, doposial som nemal ani jeden konflikt s učiteľmi, zapájam sa do projektov z chémie či informatiky.

Lenže oni sa na to pozreli zrejme aj z iného hľadiska. A nechcem aby to znelo namyslene, myslím ,že svoje rozhodnutie prijať ma neoľutovali. Tá škola je vynikajúca, nemenil by som ju, len sa stále musím smiať že ,,otvorená cirkevná škola" mi dvere zatvorila a škola určená v prvom rade pre telesne postihnuté deti mi šancu dala.

_________________
Líde jsou jako hady. Miluješ je celé léta, híčkaš si je přesto te mohu uštknouť.
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail
palsoft
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 25. 5. 2006
Príspevkov: 101
Bydlisko: Bratislava
Reputácia: 515.8
Hlasovania: 2

PríspevokZaslané: sobota, 24. februára 2007, 14:46    Téma: Odpovedať s citátom

Predovšetkým by som tú dvojku zo správania riešil s tvojou základnou školou, keďže hovoríš, že ti ju dali neprávom. Ty zrejme stále nechápeš, aj podľa toho, čo ti tu napísali, že prijaté pravidlo sa neporušuje. Aj keby v tomto spravili výnimku, ako by to v budúcnosti vyzeralo? Ľudia by si hovorili, že ak raz takúto vynimku spravili, prečo nie aj druhý krát?
No a z výnimky by sa nakoniec stalo pravidlo..
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora
hosť fóra







PríspevokZaslané: sobota, 24. februára 2007, 19:05    Téma: Odpovedať s citátom

tvoja argumentacia palsoft nemeni nic na fakte ze je to zle pravidlo ktore treba zrusit.

tiez tvoja argumentacia nemeni nic na tvrdeni daga ze gymnazium na mokrohajskej sa k nemu zachovala krestanskejsie nez krestanska skola.

v com mas pravdu je ze fakt neni mozne aby sa robili stale vynimky z nejakeho pravidla ale fakt toto pravidlo treba zrusit.

a kazdy jeden pripad dvojkara z chovania co sa chce prihlasit na gymnazium treba posudzovat individualne. prave to je ten krestansky pristup ze ho nezamietnem z nejakeho byrokratickeho dovodu (dvojka z chovania na inej skole pricom kazda skola na to uplatnuje ine kriteria) ale ze fakt sa kazdy pripad bude zvazovat individualne.
Návrat hore
Mária Švantnerová
riaditeľka školy
riaditeľka školy


Na fóre od: 24. 5. 2006
Príspevkov: 133

Reputácia: 630.6
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: pondelok, 26. februára 2007, 14:17    Téma: Odpovedať s citátom

Anonymous napísal(a):
a kazdy jeden pripad dvojkara z chovania co sa chce prihlasit na gymnazium treba posudzovat individualne. prave to je ten krestansky pristup ze ho nezamietnem z nejakeho byrokratickeho dovodu (dvojka z chovania na inej skole pricom kazda skola na to uplatnuje ine kriteria) ale ze fakt sa kazdy pripad bude zvazovat individualne.

Ako môže vedenie školy, na ktorú sa žiak hlási, na jednom posedení individuálne posúdiť, či dvojka zo správania na inej škole bola oprávnená alebo nebola... aj tak to bude mať podané len z jednej strany.

Nezamietli sme prestup žiačky z byrokratického dôvodu z cirkevného gymnázia, ktorej tam dali dvojku zo správania, lebo mali také pravidlá, ale sme spolu s touto žiačkou, jej rodičmi a vedením gymnázia všetko zvážili, prijali ju na naše gymnátium a je v pohode.
Tiež sme nezamietli z byrokratického dôvodu prestup do deviateho ročníka žiaka, ktorý mal tiež na predchádzajúcej škole dvojku zo správania, ale to všetko sa udialo počas štúdia a dôvody sa vysvetlili medzi obidvomi stranami.

Takže nie je pravda, že neberieme na štúdium na našu školu žiakov, ktorí majú dvojku zo správania. Prijmeme ich však počas štúdia, nie keď sa konajú prijímacie pohovory.

_________________
riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Bydlisko: Bratislava IV
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: streda, 28. februára 2007, 0:38    Téma: Odpovedať s citátom

Prijemny dobry den vam prajem !

Plne suhlasim s navrhom pana Avenariusa, ktory sa dany navrh snazi predostriet ostatnym pedagogom skoly. Je absolutne jasne, ze kazdy z takychto pripadov by sa mal posudzovat individualne, kazdy clovek ma narok na nadej, kazdy by mal dostat sancu, tak vravi i krestanske ucenie, Boh dava nekonecny pocet sanci, Jeho srdce je stale otvorene aj pre toho najvacsieho hriesnika, preco sa aj tato skola nechce riadit tymto pravidlom stanovenym samotnym Bohom ? Preco sa stale musime pridrzat akychsi ludskych predsudkov ? Preco nemozeme dat sancu, ked vidime, ze clovek, ktory spravil chybu, ma snahu a viditelne sa snazi mravmi presvedcit, ze je niekym lepsim, kazdy clovek predsa spravi vo svojom zivote iste preslapy, kazdy clovek sa uci zo svojich chyb, som zastanca druhych sanci, apelujem na vedenie skoly, aby evaluovala svoj postoj k ziakovi menom Rafael. Ak ste krestanska skola, potom pristupte k danym okolnostiam, dajte sancu na zmenu tohto interneho pravidla vasej skoly, nenavrhujem prijat kazdeho, kto dostal dvojku zo spravania na zakladnej skole, ale navrhujem individualne posudzovanie kazdeho pripadu. Je jasne, ze niektori ziaci si tuto znizenu znamku zo spravania skutocne zasluzili, ale skutocne verim Rafaelovi, viem velmi dobre, ze ta ucitelka na nom mohla kludne "sediet", je jasne, ze aj ziaci si vela toho dovoluju, ale nikto nemoze nikomu upriet jeho pravo na slobodny nazor, pokial to samozrejme neprezenie, a ja som presvedceny, ze Rafael to neprehnal.

Smiem sa spytat, ze preco ma byt ziakovi zakladnej skoly uprete pravo na gymnazialne studium, ked studenti na gymnaziach v pohode dostanu na vysvedceni dvojku zo spravania a nie su zo skoly vyhodeni ? Tak aka je tu spravodlivost ? Ked student gymnazia, ktory dostane opakovane znizenu znamku zo spravania pocas studia, nie je vyhodeny, a deviatak, ktory je este o nieco mladsi, dostane dvojku zo spravania, a ma automaticky zataraseny pristup ku gymnazialnemu studiu ? Preco je deviaty a osmy rocnik taky dolezity ? A ked ziak dostane znizenu znamku zo spravania v siedmom rocniku, tak to uz nic neznamena ?

Rafael predsa napisal, ze mal psychicke problemy, a ze ucitelka bola iritovana, vyhodnotili ste cely tento pripad dostatocne ? Je predsa jasne, ze ucitelka na jeho skole mohla kludne ovplyvnit vacsiu cast pedagogickeho zboru, aj ona to podavala len z jej ruky, takisto to bolo jednostranne, len jej vyjadrenia zavazili, akokolvek to mohla prekrutit, a komu bude verit ten pedagogicky zbor ? Je teda jasne, ze navrhnutiu tejto znizenej znamky zo spravania nic nestalo v ceste a jeden mily a spravny ziak mal zablokovanu cestu na vase gymnazium a pritom ste mu nedali ani len sancu sa preukazat, ze akym by skutocne bol. Prosim vas, uvedomte si tieto zakladne veci, neodvolavajte sa na pravidla, ktore su pre vas svate, svate by mali byt pre nas ludske hodnoty a bozie zakony, tak sa uz vzchopte !!!

Pan Avenarius, v prispevkoch pisete, ze uz prakticky nemate ziaden vplyv na dany problem, prosim vas, pekne by som Vas chcel poprosit, mohli by ste jemne apelovat na pedagogicky zbor, aby sa touto temou skutocne zaoberali ? Totiz, mate vynikajuce prezentacne a retoricke schopnosti, viete podat informaciu velmi dobre a velmi velakrat prezentujete spravne nazory, verim, ze Vas navrh nebude zahodeny do kosa.

Pani riaditelka, vy mozno na pedagogickej rade posudzujete navrhy na znizene znamky zo spravania striktne, na inej skole to vsak tak byt nemusi a ani nie je, takze prosim vas, nehovorte za ostatne skoly.

Suhlasim s Vami, mamina Úsmev Jednoducho, existuju vynimky, je jasne, ze z vynimiek sa nesmie stat pravidlo, ale ludskost by mala v cloveku este stale pretrvavat, jednoducho dat sancu, pani riaditelka urcite mohla dat sancu, ale nedala ju, neviem, preco tak ucinila.

Ja vam poviem, o co tu ide, "renomovana" Bachova sa snazi na svoju skolu prijat len studentov, ktori prosto nenarusaju krestanske mravy, chce tam mat len slusnych ludi, chce tam mat "elitu", co je, samozrejme, normalna snaha kazdej normalnej skoly, chce si prosto zachovat svoj statut skvelej skoly, na ktorej nie su "pochybni" studenti alebo ziaci, ale ani tato skola, nech si hovori, co chce, nezabrani prirodzenemu vyvoju kazdeho zo ziakov a studentov, to znamena, ze nezabrani ani prehreskom ziakov, v ich veku je to, prosto, normalne. Takze prave preto nechce a neprijme ziakov, ktori mali dvojku zo spravania, takze skutocne tu ide u akysi predsudok : ziak, ktory mal niekedy dvojku zo spravania, je automaticky bez sance neprijatelny pre nasu skolu.

Adios, prajem vam prijemny dobry vecer, pozdravujem vsetkych, ktori otvorene pocuvaju hlasu pravdy !

_________________
Prajem vám všetkým príjemný deň ! Žmurk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 122
Bydlisko: 15 min. od školy
Reputácia: 644.1
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 28. februára 2007, 17:10    Téma: Odpovedať s citátom

Na apely je už zrejme neskoro, pretože hlasovanie o tejto téme už prebehlo v pedagogickej rade v pondelok. Výsledky hlasovania budú jasné, keď budú na webstránke zverejnené podmienky prijatia na gymnázium.
_________________
avenarius@vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Skywalker
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 60
Bydlisko: Bratislava IV
Reputácia: 100.2

PríspevokZaslané: štvrtok, 1. marca 2007, 0:26    Téma: Odpovedať s citátom

Dobry vecer pan Avenarius, mohli ste teda rovno napisat, ze tento navrh pravdepodobne nepresiel, nie skryt to za vyhlasenie, ze vysledky tychto rokovani budu zname v dany termin. Ak vsak navrh presiel, ospravedlnujem sa Vam !
_________________
Prajem vám všetkým príjemný deň ! Žmurk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Ukáž webstránku autora MSN Messenger
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra


Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 122
Bydlisko: 15 min. od školy
Reputácia: 644.1
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: štvrtok, 1. marca 2007, 0:51    Téma: Odpovedať s citátom

Rokovania pedagogickej rady sú interná záležitosť školy. O tom, kedy a či budú výsledky rokovaní zverejnené, rozhoduje riaditeľstvo školy, nie radoví zamestnanci (ešte k tomu nečlenovia pedagogickej rady).

V týchto dňoch už pravdepodobne iba prebieha formulácia / formátovanie pravidiel prijímacieho konania a o pár dní budú kompletne zverejnené na internete. Od budúceho roka zakladáme osemročné gymnázium, tak zrejme oproti minuloročným podmienkam pribudnú viaceré nové pasáže.

_________________
avenarius@vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Prijímacie pohovory a zápis na našu školu Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku Predošlá  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006