Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage

PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

4-ročné gymnázium a dvojka zo správania na ZŠ
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Prijímacie pohovory a zápis na našu školu
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  
Autor Príspevok
rafael
hosť fóra

PríspevokZaslané: streda, 15. novembra 2006, 20:14    Téma: 4-ročné gymnázium a dvojka zo správania na ZŠ Odpovedať s citátom

Dobrý deň, pochopil som dobre, že ak mal žiak počas štúdia na ZŠ raz, je jedno kedy, zníženú známku zo správania nemôže sa uchádzať o štúdium na 4.ročnom gymnáziu????? Plač
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006
Príspevkov: 122
Reputácia: 644.1
Hlasovania: 1

PríspevokZaslané: streda, 15. novembra 2006, 22:00    Téma: Odpovedať s citátom

Obávam sa, Rafael, že si to pochopil správne.

Osobne som bol vždy proti tomuto pravidlu v našich podmienkach na prijatie na gymnázium.

Zdá sa mi, že nie je v duchu kresťanstva nedať bývalým hriešnikom šancu na nápravu.

Treba podľa mňa prísne posudzovať správanie terajších gymnazistov. Ale nie zato, že niekto trebárs pred 2 alebo 3 rokmi niečo urobil, úplne a už vopred mu zahatať cestu čo i len sa uchádzať o gymnaziálne štúdium.

Spomeňme si, že svätý Pavol, ktorý napísal takú veľkú časť Biblie, bol pred svojím obrátením na vieru najväčším hriešnikom, akého si len kto dokáže predstaviť... Čiže podľa dnešných pravidiel by sme ani svätého Pavla nepripustili k prijímačkám na našu školu...

Viem, že aj niektorí naši vyučujúci súhlasia so zrušením spomínaného pravidla. Ale väčšina zatiaľ zrejme bola proti jeho zrušeniu, keď bolo zrušenie zopár ráz navrhnuté v minulých školských rokoch. Ten návrh zatiaľ ani raz nenašiel väčšiu odozvu.

Ale nezúfaj, Rafael, pravidlá pre príjem do budúcoročného gymnázia sa ešte iba budú schvaľovať v pedagogickej rade (myslím, že v januári 2007), takže tam ešte bude šanca toto pravidlo zrušiť. Ak sa nájde dosť pedagógov na našej škole, ktorí zahlasujú za jeho zrušenie.

(Ja osobne to už priamo neovplyvním, pretože od r. 2005 na našej škole už neučím a som iba správca webservera. Ale určite sa pri vhodnej príležitosti znova prihovorím za zrušenie pravidla. Či to pomôže, neviem. Týmto prosím kolegyne a kolegov, ktorí náhodou čítajú tento príspevok, aby pouvažovali nad vypustením tohto ustanovenia z pravidiel prijímacieho konania na naše gymnázium.)

rafael
hosť fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 16. novembra 2006, 10:05    Téma: Odpovedať s citátom

Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, no nedá mi nereagovať, aké je to kruté, nepripustiť žiaka,ktorý nikomu fyzicky neublížil, nič neukradol ani nezničil iba pre vlastné psychické problémy iritoval učiteľku, ktorá to nezvládla a riešila to 2kou zo správania a to bez informovania rodičov aké to môže mať následky. Človek by očakával, že práve cirkevná škola bude viac dbať o dušu žiakov a nie ich takýmto spôsobom degradovať.Moja mama mala dosť vlastných problémov a s dôverou ma dala na cirkevnú školu, ktorá mi vlastne sama zahatala cestu študovať na nej ďalej. Neviem,ale pripomína mi farizejov!!! Je mi do plaču...
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 16. novembra 2006, 10:28    Téma: Odpovedať s citátom

Ja s tebou plne súhlasím, Rafael Zvolanie

Ale momentálne naozaj ešte nie je dôvod na plač a zatiaľ ani žiadna cesta nikomu nie je zahataná.

Podmienky prijatia na gymnázium pre školský rok 2007/8 dnes zatiaľ ešte neexistujú.

Ešte sa len budú prejednávať v pedagogickej rade školy, asi v januári 2007.

Čiže tam bude najlepšia šanca toto, ako správne hovoríš, kruté a možno aj farizejské ustanovenie z našich pravidiel vyškrtnúť. Dúfam a verím, že tento rok sa to konečne podarí.

Keďže si v našom diskusnom fóre otvoril práve túto tému, sám si urobil najlepší krok ku možnému skorému zrušeniu spomínaného pravidla. Gratulujem Ti Zvolanie

Ja by som na potrebu pripomenúť vhodnosť zrušenia tohto ustanovenia zrejme v návale iných povinností zabudol, ale teraz, keď tu máme všetky argumenty vo fóre jasne pred očami čierne na modrom Žmurk , hádam sa na túto záležitosť nezabudne a dôkladne sa prediskutuje na zasadaní pedagogickej rady.

rafael
hosť fóra

PríspevokZaslané: sobota, 18. novembra 2006, 10:09    Téma: Odpovedať s citátom

Ďakujem za povzbudenie a držím si palce Radosť
Návrat hore
mamina
hosť fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 15. februára 2007, 14:20    Téma: 4ročné gym a 2ka zo správania Odpovedať s citátom

Dodbrý deň Alexander,
čítam si tu a zaujíma ma, či už bola tá školská rada, čo sa mala zaoberať aj h.u. témou. A dopadlo to???
zvedavá mamina
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 15. februára 2007, 14:26    Téma: Odpovedať s citátom

Rada ešte (ak sa nemýlim) nebola, ale zrejme sa chystá v najbližších dňoch.

A žiaľ nevyzerá to tak, že by sa doterajšie ustanovenie malo zrušiť.

Ak chcete (rodičia, študenti, ktokoľvek) u vedenia školy lobovať za zrušenie tohto ustanovenia, teraz je najvyšší čas.

tatko
hosť fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 15. februára 2007, 14:59    Téma: 4ročné gymnázium a 2 zo správania Odpovedať s citátom

Dobrý deň prajem,
zaujímalo by ma, či sa rokuje aj h.u. téme. Myslím, že ak s niekym plieskala pubera už v piatej triede a nevedel sa zmestiť do kože, tak v deviatke môže byť ustálený. Nemal by dostať šancu ukázať, či sa to jemu, rodičom a samozrejme pedagógom podarilo? Myslím, že prípadné neprijatelné chovanie na škole sa dá riešiť a potom...
Návrat hore
Alexander Avenarius
štamgast fóra
štamgast fóra

PríspevokZaslané: štvrtok, 15. februára 2007, 17:18    Téma: Odpovedať s citátom

Ja s Vami úplne súhlasím. Ale mám pocit, že väčšina učiteľov má iný názor. Možno sa mýlim. Tak či onak, ako nepedagogický zamestnanec školy sa ani nezúčastním hlasovania v pedagogickej rade o tejto otázke, takže osobne môžem iba apelovať a prihovárať sa za zrušenie tohto ustanovenia, nič viac.

Ak Vám na veci záleží, poradil by som Vám i každému inému, komu to leží na srdci:
  • Nielen písať o veci do diskusného fóra, ale aj telefonicky alebo osobne kontaktovať vedenie školy v tejto otázke.

• Ak už o tejto veci píšete do diskusného fóra, tak podľa možnosti otvorene pod vlastným menom. Už máme v tejto téme príspevky od „rafaela“, „maminy“ a „tatka“. Ako vieme, že autorom všetkých troch príspevkov nie je tá istá osoba? Žmurk Ja si to samozrejme nemyslím, iba naznačujem, že väčšia váha sa bude prikladať názorom ľudí, ktorí nezostanú v anonymite, ale prihlásia sa k nim verejne.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Ešte na margo samotnej otázky poviem, že tu podľa mňa dochádza k nedorozumeniu.

Nikto sa predsa neprihovára za to, aby boli dvojkári zo správania automaticky prijímaní na gymnázium. To je nezmysel.

Ide tu len o to, dať šancu, aby sa taká osoba vôbec o prijatie na gymnáziu mohla uchádzať. Ešte vždy môže byť trebárs aj každá taká žiadosť o prijatie zamietnutá.

Napríklad sa môže stanoviť pravidlo, že za dvojku zo správania bude mínus 50 bodov v poradí uchádzačov zostavenom po prijímacích pohovoroch. Alebo sa môže zaviesť pravidlo, že o každom takomto uchádzačovi bude jednotlivo hlasovať pedagogická rada na základe individuálnych okolností, či je alebo nie je možné danú osobu prijať na gymnázium.

(Sú to len moje osobné názory. Mám v tomto nulové kompetencie, nulový vplyv a vlastne by som sa k danej téme vôbec nemal vyjadrovať...)

Dag15
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

Príspevkov: 15

Reputácia: 108.2

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 15:33    Téma: Odpovedať s citátom

O tomto viem povedať svoje. Na Bachovú som bol prijatý bez prijimačiek, bol som už aj zapísaný, prosto pohoda. Tešil som sa na novú školu a nový kolektív atd. No na mojej základke mi spravili prekvapenie. Na konci roka mi dali dvojku zo spravania. Nezvalujem celú vinu na nich ale nič také závažné som nespravil. Možno som hovoril svoj názor na rovinu čo učitelia považovali za drzosť ale nič zavažnejšie sa nestalo. Kedže matka moja mala obavy aby ma z Bachovej nevylúčili išla sa spýtat osobne riaditeľky či dvojka na konci deviny nejako prekáža. Povedala , že ano a že mam si hladať inú školu. Matka ju tam prosila, plakala, argumentovala ale pani ,,citlivej a empatickej" riaditelke to bolo jedno. Našiel som si druhé gymnázium a je tam vynikajúco. Aspon nemusím chodievať do kostola. Moja kamoška (ktorá tiež bola nútena Bachovú opustiť) mi povedala, že kebyže o tej 2 zo spravania nepoviem...nikto sa o tom nedozvie. A to ma zaráža. Tak mi sme boli antolko čestný, že sme im to oznamili a pritom známky z konca deviny by nikto na škole nevidel.

Bachová je prosto narušená škola. Nechcem urážat ale je to tak. Riaditelke zrejme zachutila moc a vidno to. Od mojho nezmyselného vylúčenia až po nezmyselné ultimátum ktoré dala kamoške sa tento pocit (a nielen vo mne) prehlbuje. Takýmto tempom Bachová stratí dosť žiakov. Ale počul som že riaditelka ide do dochodku tak možno škole svíta na lepšie časy.

Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 15:55    Téma: Odpovedať s citátom

Už sme sa viacerí čudovali, kam sa podeli tvoje príspevky z diskusného fóra.

Je mi ľúto, že práve ty si doplatil na pravidlo o dvojke zo správania, ktoré sme minulý rok mali. A zatiaľ ho ešte stále máme.

Nerozumiem však, prečo nazývaš „narušenou“ takú školu, ktorá sa pridržiava vlastných pravidiel prijímacieho konania. Nebola by skôr škola „narušená“ vtedy, keby tie pravidlá porušovala? A prvý, kto by si to odskákal, keby sa neskôr na porušenie pravidiel prišlo, by bola riaditeľka školy.

Je od teba veľmi fajnové, že urážaš človeka, ktorého vôbec nepoznáš. Zmätok

Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Dag15
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 15:59    Téma: Odpovedať s citátom

Ano riaditelku nepoznám, ale podla toho čo spravila mne a aj mojej kamoške si čo to vyvodit viem.
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 16:06    Téma: Odpovedať s citátom

Nerozumiem, ako môžeš očakávať od riaditeľky školy, že bude porušovať pravidlá prijímacieho konania, ktoré odhlasovala pedagogická rada školy. Keď sa trocha nad tým zamyslíš, hádam uznáš, že tvoje obvinenia sú neférové. Pravidlo o dvojke zo správania je možno zlé (práve o tom je táto diskusná téma, aj viacerí učitelia s týmto pravidlom nesúhlasia), ale kým to pravidlo existuje, ťažko môžeš niekoho obviňovať zo zlomyseľnosti len preto, lebo dodržiava pravidlá odhlasované pedagogickou radou školy.
Slovensko / Slovakia
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Dag15
adept(ka) fóra
adept(ka) fóra

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 18:10    Téma: Odpovedať s citátom

Lenže kebyže nejdeme za nou stym že ju mam, tak by sa to nedozvedela...
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra

PríspevokZaslané: piatok, 16. februára 2007, 20:58    Téma: Odpovedať s citátom

Možno teraz nie a možno neskôr (napríklad uprostred 1. ročníka) áno. Veď si zo susednej školy, stretávame sa na chodníkoch a zastávkach MHD s kolegami-učiteľmi, ktorí vyučujú na Tvojej škole, aj počas celobratislavských súťaží a olympiád... Kedykoľvek to mohlo medzi rečou prasknúť a zrejme by prišlo k dodatočnému vylúčeniu zo školy. To by bol ešte iný šok. Vďaka svojej poctivosti si sa tomu vyhol.
Slovensko / Slovakia
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Prijímacie pohovory a zápis na našu školu Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy

SwiftBlue Theme created by BitByBit