Kliknite na logo a navštívte stránky Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinove. Spojená škola sv. Vincenta de Paul
(Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
 
 PomocPomoc   VyhľadávanieVyhľadávanie   Zoznam návštevníkovZoznam návštevníkov   Skupiny návštevníkovSkupiny návštevníkov   Zaregistruj maZaregistruj ma 
 Moje nastaveniaMoje nastavenia   Súkromné správySúkromné správy   Prihlás maPrihlás ma 

Ako zamknúť fórum svojej triedy pred učiteľmi? (Návod)

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Pravidlá diskusného fóra
Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému  

Je návod na zamknutie fóra napísaný zrozumiteľne?
Áno, všetko som rozumel(a).
0%
 0%  [ 0 ]
Čiastočne je zrozumiteľný, ale niektoré pasáže som nepochopil(a).
0%
 0%  [ 0 ]
Mám z toho guláš. Nič nechápem!
0%
 0%  [ 0 ]
Kto má čas čítať také romány???
100%
 100%  [ 1 ]
Celkovo hlasov : 1

Autor Príspevok
Admin
administrátor fóra
administrátor fóra


Na fóre od: 15. 5. 2006
Príspevkov: 760
Bydlisko: Bachova 4
Reputácia: 1251.5
Hlasovania: 9

PríspevokZaslané: nedeľa, 28. máj 2006, 21:05    Téma: Ako zamknúť fórum svojej triedy pred učiteľmi? (Návod) Odpovedať s citátom

Jednoducho Zvolanie A nielen pred učiteľmi, ale aj pred žiakmi iných tried.

Každá trieda našej školy – všetky súčasné triedy, ale aj všetky naše bývalé triedy – má založené svoje vlastné fórum. Zoznam dostupných fór si môžete pozrieť na úvodnej stránke. Pripravte sa na to mentálne Žmurk, lebo je to dlhý zoznam: k dnešnému dňu tu máme založených 124 rôznych fór.Cool [K 28. máju 2006 je diskusných fór už 164.]

Momentálne tieto fóra tried môže navštíviť a čítať hocikto. Ale ak trieda chce, môže si fórum nastaviť tak, že sa doň dostanú len žiaci danej triedy a nikto iný (ani žiadny učiteľ).

Ako sa to dá nastaviť?

Zoberme príklad: žiak Jožko Mrkvička z triedy II.GF chce nastaviť fórum triedy II.GF tak, aby sa doň dostali iba žiaci II.GF a nikto iný.

Stačí, keď Jožko Mrkvička ako prvý zašle príspevok do fóra svojej triedy. Automaticky sa tým činom Jožko stáva moderátorom diskusnej skupiny II.GF. Zároveň spomedzi členov diskusnej skupiny II.GF odchádza administrátor fóra, pretože správu fóra práve odovzdal novému moderátorovi – Jožkovi Mrkvičkovi.

Ďalší krok, ktorý musí urobiť Jožko Mrkvička, ak chce fórum svojej triedy uzavrieť pred žiakmi iných tried aj pred všetkými učiteľmi, je poslať email administrátorovi fóra na adresu admin@vincentdepaul.sk. V emaili Jožko Mrkvička požiada administrátora o uzatvorenie fóra II.GF.

Administrátor žiadosti vyhovie a od tejto chvíle majú do fóra II.GF prístup len členovia diskusnej skupiny II.GF. Kto sa môže alebo nemôže stať členom diskusnej skupiny II.GF, o tom nerozhoduje administrátor fóra, ale iba Jožko Mrkvička, pretože práve on je moderátor diskusnej skupiny II.GF.

Jožko Mrkvička vo funkcii moderátora schvaľuje alebo zamieta žiadosti o členstvo v diskusnej skupine II.GF. Cez panel moderátora môže Jožko Mrkvička tiež priamo do diskusnej skupiny II.GF pridávať nových členov (čiže spolužiačky a spolužiakov zo svojej triedy) aj bez toho, aby oni o to museli špeciálne žiadať.

Je teda práve na moderátorovi, na Jožkovi Mrkvičkovi, aby dobre ustrážil, že členom diskusnej skupiny II.GF sa stanú naozaj iba jeho spolužiačky a spolužiaci. Ak je trieda nespokojná s činnosťou Jožka Mrkvičku vo funkcii moderátora, môže ho vo funkcii nahradiť hocikto iný z triedy. Jedna diskusná skupina môže mať aj viacerých moderátorov.

A teraz, ako hovoria Angličania, where's the catch? Čiže kde je háčik... Áno, existuje jedna osoba, na ktorú sa zákaz vstupu do fóra nemôže vzťahovať: tou je administrátor fóra (Admin). Právnou povinnosťou administrátora fóra je z času na čas zbežne kontrolovať všetky fóra na týchto stránkach, aj tie fóra, ktoré sú uzavreté, aby sa uistil, že príspevky vo fóre neporušujú slovenské zákony ani hrubo neporušujú zásady prispievania do fóra. Takejto kontrole zo strany administrátora fóra sa žiaľ nedá predísť. Smútok

Avšak: administrátor fóra je pracovne vyťažený človek, rozhodne nemá čas čítať všetky príspevky, ba ani ich väčšinu. Zasiahne len v najnevyhnutnejších prípadoch: pri podozrení na ilegálny obsah príspevkov alebo pri hrubých porušeniach zásad prispievania do fóra, a to najmä:

citát:
Súhlasíš s tým, že nebudeš posielať žiadne hanlivé, neslušné, vulgárne, nenávistné, zastrašujúce, rasisticky, nacionalisticky či sexuálne orientované príspevky ani žiadne materiály, ktoré môžu porušovať zákony.

Ďalej je administrátor fóra zaviazaný mlčanlivosťou ohľadom čohokoľvek, čo sa pri zbežnej kontrole obsahu uzavretých fór (nechtiac) dočíta. Ak si trieda želá, administrátor fóra môže moderátorovi fóra vystaviť oficiálne potvrdenie s pečiatkou školy, že o čomkoľvek, čo sa dočíta pri zbežnej kontrole uzavretého fóra, bude zachovávať mlčanlivosť pred všetkými ostatnými zamestnancami školy aj pred vedením školy.

(Jedinou výnimkou sú príspevky, ktoré svojím obsahom porušujú zákony Slovenskej republiky – pri takýchto príspevkoch povinnosť administrátora zachovávať mlčanlivosť nemôže platiť. Administrátor sa všetky sporné situácie vždy bude snažiť riešiť najprv s moderátorom daného fóra a informovať ďalšie osoby smie iba v prípade krajnej núdze a ak napriek obojstrannej snahe neexistuje žiadne iné vhodné riešenie.)

Tak Zvolanie Dosť bolo právnych kľučiek. Teraz už zostáva iba na uvážení každej triedy, či možnosť využívať diskusný priestor vo svojom fóre na webstránkach našej školy využije alebo nie. Cool

(Ak vám niečo v tomto návode nebolo jasné, stlačte prosím tlačidlo poslať odpoveď na tejto stránke a spýtajte sa. Radi vysvetlíme ešte raz alebo podrobnejšie.)

Pôvodný dátum príspevku – pondelok, 10. apríla 2006, 21:25

_________________
Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk
Návrat hore
Ukáž informácie o autorovi Pošli súkromnú správu Pošli e-mail Ukáž webstránku autora
Zobraziť príspevky za predchádzajúce:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Fórum vdp.sk -> Pravidlá diskusného fóra Časy sú uvádzané v GMT +2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžeš tu založiť novú tému
Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede
Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky
Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky
Nemôžeš v tomto fóre hlasovať
Môžeš zasielať prílohy
Môžeš sťahovať prílohy



SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB 2.0.20 © 2001, 2006 phpBB Group
© 2006–2009 vincentdepaul.sk / Fórum založené 1. apríla 2006