|
Spojená škola sv. Vincenta de Paul (Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
|
| Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému |
| Autor |
Príspevok |
palsoft štamgast fóra

Na fóre od: 25. 5. 2006 Príspevkov: 101 Bydlisko: Bratislava Reputácia: 515.8   Hlasovania: 2
|
Zaslané: sobota, 18. novembra 2006, 14:37 Téma: Jasný triumf učiteľov v Teste národa |
|
|
Čo hovoríte na Test Národa ČR:SR?
Myslím, že to nemôže byť náhoda, že učitelia vyhrali všetkých 5 kategórií... |
|
| Návrat hore |
|
 |
adam3313 harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 19. 9. 2006 Príspevkov: 360 Bydlisko: Right Next Door To Hell Reputácia: 400   Hlasovania: 4
|
Zaslané: pondelok, 20. novembra 2006, 15:12 Téma: |
|
|
urcite
ucitelia su najmudrejsi na svete  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mária Švantnerová riaditeľka školy

Na fóre od: 24. 5. 2006 Príspevkov: 133
Reputácia: 630.6   Hlasovania: 1
|
Zaslané: pondelok, 20. novembra 2006, 19:17 Téma: |
|
|
| adam3313 napísal(a): | urcite
ucitelia su najmudrejsi na svete  |
Ani by som nepovedala  _________________ riaditeľka Spojenej školy sv. Vincenta de Paul |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alexander Avenarius štamgast fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006 Príspevkov: 122 Bydlisko: 15 min. od školy Reputácia: 644.1   Hlasovania: 1
|
Zaslané: pondelok, 20. novembra 2006, 19:26 Téma: |
|
|
| adam3313 napísal(a): | | ucitelia su najmudrejsi na svete |
Práve sme dnes poobede mali v školskej jedálni prednášku psychologičky PhDr. Ruženy Horylovej pre učiteľov našej školy, z ktorej mne, naopak, vyplynulo, že ako (niekdajší) učiteľ som bol možno vždy ten najmenej múdry z celej triedy, ktorú som mal vyučovať...
Lebo hlúposti, ktorých sa dopúšťajú žiaci, sa dajú ospravedlniť ich nízkym vekom a chýbajúcimi skúsenosťami. Ale čím ospravedlniť hlúposti a (z psychologického hľadiska) školácke chyby, ak sa ich dopúšťa dospelý učiteľ
Tiež sa mi potvrdilo presvedčenie, že učiteľské povolanie je asi najťažšie na svete, ak sa má robiť kvalitne.
Lebo pani psychologička predostrela teóriu, podľa ktorej existuje aspoň sedem rôznych typov inteligencie žiakov. Kvalitný učiteľ má svoju výučbu prispôsobiť tak, aby obsah hodín vyhovoval všetkým siedmim typom inteligencie žiakov, a to podľa možnosti všetkým zároveň, lebo vyučovacia hodina trvá iba 45 minút... Práve preto je pekelne ťažké zostaviť kvalitnú náplň vyučovacej hodiny.
Dnešné podujatie som zaznamenával na digitálne video, za čo som utŕžil nadávky od paní kolegýň, keďže som počas 90-minútovej prednášky často objektívom kamery zamieril aj do tvárí obecenstva – vyučujúcich našej školy, ktorí tentoraz poslušne sedeli v úlohách žiačikov počúvajúcich výklad učiteľa.
Verme, že sa dnešný videozáznam podarí čoskoro zverejniť v našej fotogalérii. _________________ avenarius@vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
adam3313 harcovník(-čka) fóra

Na fóre od: 19. 9. 2006 Príspevkov: 360 Bydlisko: Right Next Door To Hell Reputácia: 400   Hlasovania: 4
|
Zaslané: utorok, 21. novembra 2006, 15:21 Téma: |
|
|
Tomu verim, ze to moze byt jedno z najtazsich povolani.
Tak sa snazte, lebo my sme vasa buducnost.
(ako som sa zmienil v jednom z mojich prispevkov v diskusii o online obcianskej vychove) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžeš tu založiť novú tému Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky Nemôžeš v tomto fóre hlasovať Môžeš zasielať prílohy Môžeš sťahovať prílohy
|
|