|
Spojená škola sv. Vincenta de Paul (Bratislava-Ružinov, Slovensko / Slovakia) – Diskusné fórum / Návrat na homepage
|
| Zobraziť predošlú tému :: Zobraziť ďalšiu tému |
| Autor |
Príspevok |
Admin administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006 Príspevkov: 760 Bydlisko: Bachova 4 Reputácia: 1251.5   Hlasovania: 9
|
Zaslané: pondelok, 29. máj 2006, 22:32 Téma: Naša ZŠ je na prvom mieste v Zozname.sk |
|
|
Vždy poteší, keď sa v niečom podarí získať prvé miesto. Platí to aj pre naše webstránky, tak často kritizované. Dnes (16. apríla 2006) sme zaznamenali zaujímavý úkaz: ak si dáte vo vyhľadávači zoznam.sk (fulltextom na Slovensku) vyhľadať základná škola alebo zakladna skola, tak na prvom mieste spomedzi celkovo 97 tisíc 924 odkazov na slovenskom internete je... naša základná škola a vincentdepaul.sk Historickú chvíľku sme si samozrejme odfotografovali (kliknite na obrázok pre väčšiu verziu):
Dúfame, že prvé miesto si udržíme čo najdlhšie, pravdaže nie pomocou pochybných praktík, ale len a len zásluhou kvality týchto stránok.
Pôvodný dátum príspevku – nedeľa, 16. apríla 2006, 3:24 _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
IČO: 30852056 / DIČ: 2021728313
tel./fax: +421 2 43427453
email: admin@vdp.sk
webstránky: vincentdepaul.sk & vdp.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
rohlik adept(ka) fóra

Na fóre od: 27. 5. 2006 Príspevkov: 93
Reputácia: 224.2   Hlasovania: 1
|
Zaslané: nedeľa, 27. augusta 2006, 11:51 Téma: |
|
|
Myslím že www.gma.sk je trochu lepšia stránka ako tá naša  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

Na fóre od: 15. 5. 2006 Príspevkov: 760 Bydlisko: Bachova 4 Reputácia: 1251.5   Hlasovania: 9
|
Zaslané: nedeľa, 27. augusta 2006, 12:58 Téma: |
|
|
Porovnávaš neporovnateľné... Akoby niekto povedal, že Slovan Bratislava kvalitou nie celkom dosahuje na FC Barcelona.
(Aspoň neviem nič o tom, že by sa naša škola chystala postaviť novú luxusnú školskú budovu v centre Bratislavy.)
Ale netajíme sa tým, že aj www.gma.sk a www.gjh.sk (tam skôr ich fórum) sú alebo boli pre naše stránky vzory. www.gma.sk má admina, ktorý nám ochotne odpovedal, keď sme ho požiadali o radu emailom...
Aktuálne dnes je naša ZŠ v Zozname na 4. mieste, ale to je jedno... Medzi dneškom a obdobím, keď sme boli prví, sme načas aj vypadli z prvej desiatky, ale znova sme sa tam vrátili... Stále sa to mieša.
Umiestnenie v rebríčkoch a kvalita týchto stránok závisia od neustále aktualizovaného obsahu, ktorý stránky ponúkajú. Preto sme zaviedli počas týchto letných prázdnin školské wiki stránky, na ktoré ľahko môže pridávať nový obsah, alebo aktualizovať starší obsah, hociktorý žiak aj učiteľ.
Ak na wiki stránky (a tiež do fóra a fotogalérií) naši žiaci a učitelia budú pravidelne prispievať zaujímavým obsahom, potom sa bude kvalita našich stránok neustále zvyšovať a raz budú možno na úrovni www.gma.sk a www.gjh.sk.
Ak tam nikto ničím prispievať nebude, kvalita stránok bude stagnovať... Jednoduchá
matematika  _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
rohlik adept(ka) fóra

|
Zaslané: pondelok, 28. augusta 2006, 19:37 Téma: |
|
|
| citát: | | Porovnávaš neporovnateľné... Akoby niekto povedal, že Slovan Bratislava kvalitou nie celkom dosahuje na FC Barcelona. |
Plne suhlasim  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: pondelok, 28. augusta 2006, 21:53 Téma: |
|
|
| rohlik napísal(a): | | citát: | | Porovnávaš neporovnateľné... Akoby niekto povedal, že Slovan Bratislava kvalitou nie celkom dosahuje na FC Barcelona. | Plne suhlasim  |
Keď som hovoril o neporovnateľnosti, nemal som na mysli kvalitu webstránok... ale personálne zázemie ľudí, ktorí školské stránky robia.
Tak ako FC Barcelona má neporovnateľne širší káder kvalitných futbalistov než Slovan Bratislava, tak isto má človek pri stránkach www.gma.sk dojem, že ich robí tím ľudí, ktorý vie, čo chce docieliť a vie, ako na to.
Na stránky našej školy prispieva ten či onen človek podľa toho, či mu zostane čas popri plnení pracovných či študijných povinností. Administrátori sa väčšinou obmedzujú iba na kontrolu, že stránky vôbec fungujú... To je hlavný rozdiel. Pre nikoho z nás nie je chod či tvorba stránok hlavnou pracovnou náplňou.
Napriek tomu si myslím, že sú naše stránky v niektorých ohľadoch porovnateľné a možno aj kvalitnejšie než www.gma.sk. V celkovom dojme rozhodne nie, ale určité čiastkové nádejné náznaky tu sú.
Veď v jednom slávnom a vrcholne dôležitom zápase už raz Slovan Bratislava FC Barcelonu porazil.
Ešte výstižnejšie prirovnanie je: zápas profesionálneho futbalového družstva proti družstvu amatérov. Profíci skoro vždy vyhrajú, ale kto sleduje pohárové súťaže, vie, že pravidelne sa rodia prekvapenia a amatéri porazia profesionálov. (Dokonca aj na medzinárodnej úrovni, keď r. 1990 partia rybárov reprezentujúca Faerské ostrovy porazila v kvalifikácii na ME Rakúsko, kde hrali samí futbalisti z povolania...)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Každopádne dnes sme mali s p. uč. Molčányim vášnivú debatu, počas ktorej sa kriticky vyjadril k údajnej neprehľadnosti navigácie na úvodnej školskej stránke. Takéto debaty sú veľmi užitočné, lebo len vďaka nim sa budú môcť stránky v budúcnosti zlepšovať.
Takže aj Tebe by som bol vďačný, rohlík, ak si nájdeš chvíľu čas, keby si poslal sem do tejto témy napríklad zoznam desiatich bodov v zarážkach, približne takto:
... zoznam desiatich vecí z www.gma.sk, ktoré ti najviac na vincentdepaul.sk chýbajú. Čiže čo by bolo tých 10 hlavných vecí, vďaka ktorým sú stránky www.gma.sk kvalitnejšie
Ku každému z 10-ich bodov sa vyjadríme, či podobné zlepšenie na našich stránkach plánujeme alebo zatiaľ nie je realistické.
Ďakujeme za prípadnú pomoc. Len keď nás konkrétne skritizujete, čo sa vám nepáči, budeme to môcť vylepšiť. Keď niekto len mávne rukou a skonštatuje, že inde to robia oveľa lepšie a my sme nanič, to nám v ďalšej práci nepomôže.
Ešte raz vďaka za každý konkrétne vyjadrený kritický názor. _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
rohlik adept(ka) fóra

|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 18:18 Téma: |
|
|
Vašu prácu si vážim, určite Vás to stálo dosť času a námahy.
| citát: | Čiže čo by bolo tých 10 hlavných vecí, vďaka ktorým sú stránky www.gma.sk kvalitnejšie
Ku každému z 10-ich bodov sa vyjadríme, či podobné zlepšenie na našich stránkach plánujeme alebo zatiaľ nie je realistické.
|
Tak napríklad tieto veci, vďaka ktorým je sú stránky gma kvalitnejšie:
1. celkový design
2. jednoduchosť a prehľadnosť
3. osobné fóra(lepšie povedané stránky alebo dotazníky) študentov
aj s fotkami |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 19:30 Téma: |
|
|
Vďaka za odpoveď.
| rohlik napísal(a): | | 1. celkový design |
K tomuto sa nedá vyjadriť alebo zareagovať zlepšením nedostatkov, kým presnejšie nepovieš, čo máš na mysli pod „celkový dizajn“. Pod tým si jeden človek predstavuje navigáciu, iný farby, tretí funkčnosť, štvrtý zladenosť jednotlivých súčastí stránok... Prosíme čo najkonkrétnejšie sformulovať pripomienky.
| rohlik napísal(a): | | 2. jednoduchosť a prehľadnosť |
To je práve, o čom sme hovorili s p. uč. Molčányim, ktorý poukázal na neprehľadnosť úvodnej stránky. A naozaj 1. septembra 2006 plánujeme úvodnú stránku radikálne zjednodušiť, avšak zároveň so zachovaním jej celej terajšej funkčnosti. Ako sa to podarí, nechajte sa prekvapiť.
Ďalej treba vziať do úvahy, že rozsah našich materiálov na vincentdepaul.sk sú v súčasnosti zhruba 2 gigabajty. Snažíme sa prístup do jednotlivých častí stránok urobiť čo najprehľadnejším, zatiaľ sa to možno nepodarilo.
Aj tu by sme privítali konkrétnejšiu pripomienku: čo je na vincentdepaul.sk obzvlášť neprehľadné alebo zložité?
| rohlik napísal(a): | | 3. osobné fóra(lepšie povedané stránky alebo dotazníky) študentov aj s fotkami |
No, a tu je príklad toho, kde by som tvrdil, že sme dnes dokonca ďalej než www.gma.sk, pokiaľ ide o funkčnosť, ktorú máme (zatiaľ nevyužitú) na stránkach k dispozícii. Na vincentdepaul.sk má takisto každý žiak aj študent svoju webstránku, kde môže ukladať svoje texty, fotografie, iné médiá. Dokonca má každý študent až štyri vlastné webstránky, pričom každá osobná stránka žiaka/študenta môže mať ľubovoľný počet podstránok, napríklad pre každý vyučovací predmet si môže žiak/študent vytvoriť osobitnú stránku... A mať namiesto papierových elektronické zošity na vyučovanie.
Keď pozrieš na zoznam žiakov, napríklad tu, vidíš mená žiakov podčiarknuté červeným. To sú všetko linky na zatiaľ neexistujúce osobné webstránky žiakov... Stačí tam kliknúť a webstránku vytvoriť, vtedy sa link zmení z červenej na štandardnú modrú farbu.
Že webstránky sú prázdne a nie vo forme dotazníkov, by som považoval skôr za výhodu a väčšiu slobodu pre každého žiaka... Keďže je však jednoduchšie odpovedať na otázky do okienok než tvoriť novú stránku, aj my plánujeme navrhnúť stránkam podobný dotazníkový rámec, ako má dnes www.gma.sk...
To však môže ešte potrvať (týždne? mesiace? roky?), čo súvisí s úzkym kádrom na vincentdepaul.sk, podobne ako Slovan Bratislava má neporovnateľne užší káder než FC Barcelona.  _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
=) hosť fóra
|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 22:07 Téma: Uvodna stranka |
|
|
| citát: | | To je práve, o čom sme hovorili s p. uč. Molčányim, ktorý poukázal na neprehľadnosť úvodnej stránky. A naozaj 1. septembra 2006 plánujeme úvodnú stránku radikálne zjednodušiť, avšak zároveň so zachovaním jej celej terajšej funkčnosti. Ako sa to podarí, nechajte sa prekvapiť. |
Uvodna stranka je velmi dolezita! Je to ako tvar osoby na hlavnej stranke casopisu, nevies aka je no na prvy pohlad dokonala. Uvodna stranka by mala byt dychvyrazajuca, reprezentativna, cool, plna farieb (modra, oranzova... a zaroven velmi prehladna, aktualna s jasny logom a nazvom skoly ! Nie vela odkazov...niekedy je menej viac!!!
ja viem, ze to nebude jednoduche urobit. Ak by som mohol nieco navrhnut tak hned v uvodnej stranke by som nechal v nejakom okne dookola rotovat par ukazkovych fotiek (!fakt ukazkovych! smejuci sa studenti, ucitelia, budova(nejaky pekny zaber), telocvicna kostol) to podla mna akoby spajalo navstevnika so zivotom skoly...!ale opakujem,ze by mali rotovat, mozno nejakych 10-15, aby tam nebola len jedna,dve!
**s tolkymi pristupmi, kolko ma vincentdepaul.sk by sa dalo pouvazovat aj o reklamach, pripadne "podakovaniu" sponzorov, ktori sa urcite zidu kazdej skole...
Tak len tolko..aj ked asi viem odpoved...."na skole nie je profesionalny admin a ked mas tolko reci tak prid a pomoz"....ale ja som len chcel dat navrh. Nikto ma nemusi vypocut a "admin" moze tento prispevok vymazat....
Zelam vela novych myslienok a dobrych napadov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 22:39 Téma: Re: Uvodna stranka |
|
|
| =) napísal(a): | | Uvodna stranka by mala byt dychvyrazajuca, reprezentativna, cool |
Úplne súhlasím! Jediná otázka je: kto nám takú vyrobí? Vážne nemáme na škole webdizajnéra, ako si sám spomenul... Ale všetky tvoje návrhy, rotujúce fotky atď. atď., považujem za rozumné. Žiaľ, osobne sa k tomu určite nedostanem, práce je veľa aj bez toho, aby človek pchal prsty do vecí, v ktorých sa aj tak nevyzná.
| =) napísal(a): | | Nie vela odkazov...niekedy je menej viac!!! |
Áno, niečo podobné povedal aj p. uč. Molčányi... A presne v tomto duchu sa už úvodná stránka práve prerába. Väčšina momentálne viditeľných linkov bude skrytá a odklopí si ich len ten návštevník stránky, ktorý ich potrebuje alebo už vie, čo chce nájsť. Na prvý pohľad viditeľné zostanú len najdôležitejšie linky.
Túto zjednodušenú verziu úvodnej stránky by sme mali sprístupniť zajtra 31. augusta alebo 1. septembra. (Ako mnohí z vás už vedia, 1. septembra 2006 čaká našu školu jedna veľmi zásadná zmena...)
| =) napísal(a): | | s tolkymi pristupmi, kolko ma vincentdepaul.sk by sa dalo pouvazovat aj o reklamach, pripadne "podakovaniu" sponzorov |
Osobne mi je na zvracanie zo všetkých reklám a z reklamnej doby, v ktorej žijeme. Je super, že má naša škola stránky s 2 gigabajtami obsahu a ani jeden reklamný banner.
No ale iní ľudia to môžu vidieť inak. Ak by nám napríklad profesionálne webdizajnérske štúdio vyrobilo profesionálnu úvodnú stránku, určite by sme radi z vďačnosti šmarili na úvodnú stránku aj reklamný banner spomínaného štúdia!
| =) napísal(a): | | ale ja som len chcel dat navrh. Nikto ma nemusi vypocut a "admin" moze tento prispevok vymazat.... |
Žartuješ? Vážim si tvoj príspevok a som ti zaň vďačný... Bodaj by sa viacerí ozvali, aspoň sa dozvieme, aké majú ohľadom školských webstránok ľudia želania.
A keďže naše webstránky, aj toto diskusné fórum, majú často skvelé pozície v Googli, Zozname a ďalších vyhľadávačoch, možno sem raz práve vďaka našej diskusii v tejto téme zablúdi aj nejaké webdizajnové štúdio a ponúkne nám pomoc...  _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
=) hosť fóra
|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 23:30 Téma: |
|
|
Ano vieme
POZOR ! 1 SEPTEMBRA JE DEN D!!!
Nastane historicka zmena, a to zmena z.... na ..... chapte, prekvapenie, ale ten co sleduje ako tak stranky, tak si uz urcite vsimol nieco nove..
stale nic?...pomocka...nie GaZS ale nova SS
(bola to ocakavana zmena, ved skoly ako metodova a hronskeho tym uz tiez presli...)
Drzim palce a gratulujem k ziskanim projektom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
=) hosť fóra
|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 23:31 Téma: |
|
|
sorry za tu chybu, ale je uz pokrocila noc  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: streda, 30. augusta 2006, 23:35 Téma: |
|
|
Keby si sa bol zaregistroval vo fóre, mohol by si si chybu opraviť... Takto je to nehynúca hanba pre =).  _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
rohlik adept(ka) fóra

|
Zaslané: štvrtok, 31. augusta 2006, 20:34 Téma: RE: |
|
|
No tak napríklad by som bol rád keby si mi odpovedal pár vetami
a nie románom
| citát: | | ...štvrtý zladenosť jednotlivých súčastí stránok |
Ja som ten štvrtý- veď homepage sa vôbec nepodobá farbou ani len farbou pozadia na
fórum,...
Ďalej napríklad WIKI stránky- je dosť zložité ťahanie fotiek, registrácia, uloženie stránky, atďatď...
Priznám sa, "trošku" sa v počítačoch vyznám
ale z tohto som bol dosť zmätený. Neviem ako by sa v tomto orientoval človek
ktorý vie počítač tak akurát "zapnúť".
| citát: | | Na vincentdepaul.sk má takisto každý žiak aj študent svoju webstránku, kde môže ukladať svoje texty, fotografie, iné médiá. Dokonca má každý študent až štyri vlastné webstránky, pričom každá osobná stránka žiaka/študenta môže mať ľubovoľný počet podstránok, napríklad pre každý vyučovací predmet si môže žiak/študent vytvoriť osobitnú stránku... A mať namiesto papierových elektronické zošity na vyučovanie...Že webstránky sú prázdne a nie vo forme dotazníkov, by som považoval skôr za výhodu a väčšiu slobodu pre každého žiaka. Keďže je však jednoduchšie odpovedať na otázky do okienok než tvoriť novú stránku, aj my plánujeme navrhnúť stránkam podobný dotazníkový rámec, ako má dnes www.gma.sk... | Teším sa  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Admin administrátor fóra

|
Zaslané: nedeľa, 3. septembra 2006, 12:24 Téma: |
|
|
| rohlik napísal(a): | No tak napríklad by som bol rád keby si mi odpovedal pár vetami a nie románom  |
Sorry, to bude písaním desiatimi prstami bez pozerania na klávesnicu... Myšlienky prúdia rovno z mozgu na hard-disk, nie ako o ďatľujúcich tiež-pisateľov...
Okrem toho je cieľom zhromaždiť všetky argumenty... Aby nabudúce, keď bude niekto zas nadávať na úvodnú školskú stránku, sme mohli iba poslať link k diskusii v tejto téme a tu budú zozbierané všetky argumenty... Nebude treba vždy odznova vysvetľovať to isté...
| rohlik napísal(a): | | veď homepage sa vôbec nepodobá farbou ani len farbou pozadia na fórum |
Toto už od septembra 2006 neplatí. Úvodná stránka má už dnes to isté modré pozadie, ako všetky tri hlavné sekcie vincentdepaul.sk: wiki stránky, diskusné fórum aj fotogalérie.
| rohlik napísal(a): | | Ďalej napríklad WIKI stránky- je dosť zložité ťahanie fotiek, registrácia, uloženie stránky, atďatď... |
Záhada... Najpr na wiki stránku napíšeš, že „toto je skoro ako pre blbých“ a zrazu je to zložité?
Registrovať sa pre prispievanie na wiki stránky netreba, ale registrácia trvá 5 sekúnd Vyplniť treba 3 riadky, alebo kto chce, 5 riadkov.
Uloženie stránky je stlačenie jedného tlačidla...
(Mimochodom, na stránku s diskusiou k fotografii sme poslali protiargument k tvrdeniu, že HTML údajne vyšlo z módy.) _________________ Spojená škola sv. Vincenta de Paul
Bachova 4
821 03 Bratislava
Slovensko / Slovakia
|
| Návrat hore |
|
 |
palsoft štamgast fóra

Na fóre od: 25. 5. 2006 Príspevkov: 101 Bydlisko: Bratislava Reputácia: 515.8   Hlasovania: 2
|
Zaslané: nedeľa, 3. septembra 2006, 16:09 Téma: |
|
|
| Admin napísal(a): | | Úvodná stránka má už dnes to isté modré pozadie, ako všetky tri hlavné sekcie vincentdepaul.sk: wiki stránky, diskusné fórum aj fotogalérie. |
Ja by som trošku apeloval na toto. Podľa mňa je odtieň jednej farby málo. Možno by bolo lepšie do niektorých prvkov (aj na hlavnej stránke) zakomponovať farbu kontrastného odtieňa (v tomto prípade zrejme slabo-oranžová). Stačilo by ju možno dať niekam do hlavičky, do pätičky, na tlačítka a hneď by to bolo trošku živšie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžeš tu založiť novú tému Nemôžeš do tohto fóra posielať odpovede Nemôžeš tu upravovať svoje príspevky Nemôžeš tu vymazať svoje príspevky Nemôžeš v tomto fóre hlasovať Môžeš zasielať prílohy Môžeš sťahovať prílohy
|
|